zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4
(1)

Overheid overweegt Makandraproject voor capaciteitsversterking met Nederlandse steun

lees ook ...

Suriname zet belangrijke stap naar modern wegbeheer met over...

De Wegenautoriteit van Suriname heeft recent een belangrijke stap gezet richting verbeterd wegbeheer met de ceremoniële overdracht van essentiële ICT-apparatuur voor het Road Asset Management System (...

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Walter Oostelbos, bracht op dinsdag 20 februari 2024 een bezoek aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) voor een kennismaking. Tijdens dit bezoek zijn verschillende samenwerkingsmogelijkheden besproken tussen het ministerie en de ambassade, met speciale aandacht voor de verdere ontwikkeling van gemeenschappen in het achterland.

Tijdens de gesprekken benadrukte minister Gracia Emanuël van ROS het belang van het identificeren en begeleiden van talenten in het binnenland. Ook werd er gesproken over manieren om jongeren in afgelegen gebieden bewust te maken van de mogelijkheden van groene economie, naast traditionele sectoren zoals veeteelt en landbouw, die kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Een ander belangrijk onderwerp van discussie was het ‘Makandra project’, aangeboden aan de Surinaamse overheid door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit project beoogt capaciteitsversterking van de Surinaamse overheid, waarbij elk ministerie via het directoraat projecten kan indienen voor versterking op het gebied van beleid.

Er is afgesproken dat er in maart trainingen en sessies zullen worden verzorgd op verschillende gebieden, met name gericht op het versterken van de bestuursdienst in Suriname. Het ministerie zal de informatie verzamelen om te bepalen of er een vervolg aan deze trainingen wordt gegeven, waarbij de mogelijkheid van verlenging zeker in overweging wordt genomen.

Trainingen zullen in alle districten van Suriname worden verzorgd, waarbij Brokopondo als eerste aan de beurt komt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid overweegt Makandraproject voor capaciteitsversterking met Nederlandse steun