woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid overlegt met landbouwcoöperaties Nickerie

lees ook ...

Oproep tot stopzetten van woekerwinsten op tweedehandse band...

De Economische Controle Dienst (ECD), onder leiding van Pertap Goerdayal, heeft aangekondigd dat tweedehandse autobanden, die momenteel voor gemiddeld SRD 700 en meer verkocht worden bij bandenzaken, ...

President Chandrikapersad en LVV minister Parmanand Sewdien hebben tijdens werkbezoek in Nickerie overleg gepleegd met landbouwcoöperaties. De landbouwers hebben veel onder de aandacht gebracht. Het staatshoofd stimuleert, dat deze organisaties gaan nadenken over de oplossingen, welke ook zijn gepresenteerd. Landbouw-directeur Jitendra Kalloe en districtscommissaris Senrita Gobardhan waren aanwezig.

Ruimte werd geboden na overleg voor het stellen van vragen en het geven van antwoorden. Uiteindelijk stond vast dat duurzame investeringen en innovatie belangrijk zijn.

De president wijst erop dat de regering druk bezig is simultaan vraagstukken op te lossen. Ook klimaatsverandering moet worden aangepakt. Een duurzame prijs voor padie, duurzame investeringen voor landbouworganisaties alsook het opzetten van eigen verwerkingsmogelijkheden voor landbouwers wil men realiseren, zodat de rijstverbouwers probleemloos kunnen werken. Sewdien gaf te kennen dat men streeft naar meer dan 800.000 inzaai hectare per jaar.

Niet alleen de wereldwijde voedselschaarste wordt  aangepakt, maar ook “25/25 vision “van de Caricom wordt hiermee. gediend.

Bron: Ampie’s Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid overlegt met landbouwcoöperaties Nickerie