donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid koopt 1000 schooltassen bij Surinaamse onderneemsters

lees ook ...

Sharman unhappy with SRD 100 million for healthcare sector

Dew Sharman, deputy speaker of the parliament said in conversation with the news press that he’s not completely happy with the amount of SRD 100 million that has been released for the health care sect...

De regering is er blij mee dat vrouwen het initiatief hebben genomen om schooltassen te produceren en de markt daarin voorzien. In verband met het schooltassenproject van de overheid heeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning donderdag een viertal onderneemsters ontvangen. Zij overhandigden elk hun product aan de bewindsman. De overheid zal uiteindelijk in een eerste traject 1000 schooltassen afnemen.

De regering heeft voor dit project binnen het Herstelplan 14 miljoen SRD gereserveerd. Patricia Etnel heeft de regering tijdens de begrotingsbehandeling geïnteresseerd om de schooltassen door Surinaamse vrouwen te laten maken. Zodoende kan het Surinaamse product gewaardeerd, Surinaamse ondernemers gestimuleerd en import teruggedrongen worden. Zij heeft uiteindelijk de onderneemsters Zoë Mezas en Pekula Starke (Talking Prints), Muriel Silos-Zorgvol (ZM Fashion Schooltassen) en Chiquita Moor (QM Waterproof Bags) kunnen interesseren.

Het gaat er niet alleen om dat de staat de tassen zal afnemen, maar dat de vrouwen groeien in hun onderneming en zelfs buiten de grenzen gaan. Het zal niet blijven bij deze vier vrouwen, terwijl ook naar andere producten van Surinaamse ondernemers zal worden uitgekeken. Minister Achaibersing zal uiteindelijk het project verder uitzetten met collega-ministers. Het moet erop neerkomen dat de staat geen deviezen meer uitgeeft voor de import van schooltassen, maar lokale ondernemerschap stimuleert.

De bewindsman toonde zich onder de indruk van de Surinaamse schooltassen. Hij meent dat wij in Suriname onszelf onderschatten. “We zijn tot veel goede dingen in staat en kunnen onszelf best vergelijken met het buitenland”, aldus de bewindsman, die ter plekke een van de tassen om zijn schouders droeg. Hij zei bijzonder trots te zijn op de vrouwen die aan zelfwerkzaamheid doen en produceren.

“Kwalitatief, geweldig en niet te onderscheiden van het buitenlandse product”, stelde de minister. Hij vroeg zich af waarom er dure deviezen moeten worden besteed aan zulke zaken, terwijl eigen ondernemerschap gestimuleerd kan worden. Hij ziet de onderneemsters graag groeien en hun producten zelfs in de buitenlandse handel terechtkomen. “We zijn tot grote dingen in staat en het bewijs zit hier aan tafel”, voegde de bewindsman eraan toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid koopt 1000 schooltassen bij Surinaamse onderneemsters