donderdag 13 juni 2024
29.3 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(1)

Overheid kondigt strakker vergunningsbeleid aan voor zakenpanden in woongebieden

lees ook ...

Grondconversieproces genereert SRD 60 miljoen en goedkeuring...

Tijdens de regeringsraadsvergadering (RRV) op woensdag 5 juni 2024 is gebleken dat het grondconversieproces zeer effectief verloopt. In totaal zijn 157 nieuwe aanvragen goedgekeurd, wat de inkomsten n...

Het ministerie van Economische Zaken Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en de districtscommissarissen zullen samenwerken om een strenger beleid te voeren met betrekking tot zakenpanden in woongebieden. Het ministerie van Openbare Werken (OW) werkt momenteel aan het bijwerken van de Bouwwet en andere relevante regelgeving naar moderne normen en standaarden.

De naleving van vergunningsvoorwaarden zal intensiever worden gecontroleerd en als er niet aan de gestelde eisen wordt voldaan, zullen de geldende procedures worden gevolgd. Dit omvat bijvoorbeeld de mogelijkheid om bouwsels zonder vergunning of buiten de vergunningsvoorwaarden om opgezet op kosten van de overtreder te laten slopen.

Een belangrijk doel van het strengere beleid is het verminderen van hinder voor bewoners van woongebieden door zakenpanden, zoals geluid, stof, hitte en geur. Zakenpanden die niet voldoen aan specifieke eisen zullen niet langer worden toegestaan. Dit is bedoeld om het woongenot van bewoners te verbeteren en de kans op calamiteiten te verminderen.

Artikel 20 van het Bouwbesluit maakt het mogelijk om bouwvergunningen in te trekken als blijkt dat deze ten onrechte zijn verleend door het verstrekken van onjuiste of misleidende informatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid kondigt strakker vergunningsbeleid aan voor zakenpanden in woongebieden