woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid heeft SRD 55 miljoen aan Covid-steun uitbetaald

lees ook ...

Nationaal herstelplan Gezondheidszorg 2022- 2025

De lancering van het Nationaal Herstelplan voor de Gezondheidszorg vond op 19 juli jongstleden plaats in het Assuria high rise gebouw. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei zeer verheugd te z...

Er is al SRD 55 miljoen aan Covid-steun uitbetaald door de overheid. Toch wachten een heleboel mensen op geld. Het uitbetalen van deze groep ligt op het bord van het ministerie van Financiën en Planning. De registratie van personen die Covid-steun zoeken is intussen bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ). Door de Covid-pandemie waren velen werkloos geworden, maar konden bij de overheid terecht voor SRD 1.500 per maand.

Er worden naar manieren gezocht om de werklozen met een werkloosheidsuitkering tegemoet te komen. Minister Rishma Kuldipsingh is tijdens een persconferentie nader ingegaan op de Covid-steun. Ze benadrukt dat AWJ alleen de registratie en verwerking heeft gedaan.

De lijst van goedkeuringen werd opgestuurd naar Financiën die de uitbetaling doet. AWJ heeft zijn deel gedaan, benadrukt Kuldipsingh. De vertraging zit bij het ministerie van Financiën & Planning en afgesproken is dat die de achterstanden zo snel mogelijk inhalen.

Intussen zijn alle sectoren opengegooid, dus is besloten niet verder te gaan met het verstrekken van de Covid-steun. Op het ministerie zal worden nagaan hoe om te gaan met personen, die werkloos zijn of werk zoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid heeft SRD 55 miljoen aan Covid-steun uitbetaald