dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid heeft SRD 55 miljoen aan Covid-steun uitbetaald

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

Er is al SRD 55 miljoen aan Covid-steun uitbetaald door de overheid. Toch wachten een heleboel mensen op geld. Het uitbetalen van deze groep ligt op het bord van het ministerie van Financiën en Planning. De registratie van personen die Covid-steun zoeken is intussen bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ). Door de Covid-pandemie waren velen werkloos geworden, maar konden bij de overheid terecht voor SRD 1.500 per maand.

Er worden naar manieren gezocht om de werklozen met een werkloosheidsuitkering tegemoet te komen. Minister Rishma Kuldipsingh is tijdens een persconferentie nader ingegaan op de Covid-steun. Ze benadrukt dat AWJ alleen de registratie en verwerking heeft gedaan.

De lijst van goedkeuringen werd opgestuurd naar Financiën die de uitbetaling doet. AWJ heeft zijn deel gedaan, benadrukt Kuldipsingh. De vertraging zit bij het ministerie van Financiën & Planning en afgesproken is dat die de achterstanden zo snel mogelijk inhalen.

Intussen zijn alle sectoren opengegooid, dus is besloten niet verder te gaan met het verstrekken van de Covid-steun. Op het ministerie zal worden nagaan hoe om te gaan met personen, die werkloos zijn of werk zoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid heeft SRD 55 miljoen aan Covid-steun uitbetaald