maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid grijpt in: financiële achterstanden Medische Zending worden aangepakt

lees ook ...

Suriname intensiveert strijd tegen drugscriminaliteit

Tijdens de regeringsvergadering heeft Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, aangekondigd dat er een grootschalige veiligheidsoperatie zal plaatsvinden in samenwerking met het ministerie va...

In een recent overleg tussen de Medische Zending (MZ), het ministerie van Volksgezondheid, en het ministerie van Financiën en Planning is de financiële situatie van de MZ grondig onder de loep genomen. Het overleg onthulde dat de MZ kampt met betalingsachterstanden die dringend aangepakt moeten worden om de dienstverlening voort te kunnen zetten.

Met een gezamenlijke vastberadenheid hebben beide ministeries toegezegd om deze financiële achterstanden met de hoogste urgentie aan te pakken. Volksgezondheid zal de uitstaande schulden van de MZ op zich nemen. Deze stap biedt de MZ de benodigde financiële ademruimte, waardoor ze zich weer volledig kan wijden aan haar cruciale rol in het verstrekken van gezondheidszorg aan de meest afgelegen gemeenschappen in Suriname.

Tijdens de bijeenkomst zijn er specifieke werkafspraken gemaakt en een duidelijke strategie opgesteld om de service van de MZ te verbeteren, met oog voor de behoeften en belangen van alle betrokkenen. De benodigde fondsen voor personele toelagen zijn reeds overgemaakt naar de rekening van de MZ.

Er vindt momenteel overleg plaats met de vakbond om de werkzaamheden van de MZ zo snel mogelijk te hervatten, wat de continuïteit van de gezondheidszorg voor de betrokken gemeenschappen zal waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid grijpt in: financiële achterstanden Medische Zending worden aangepakt