dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Overheid en belangenorganisaties bundelen krachten voor mensen met een beperking

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

Minister Ines Pané van Sociale Zaken & Volkshuisvesting heeft onlangs een overleg geleid met diverse organisaties en sociale instellingen die zich inzetten voor mensen met een beperking. Tijdens deze bijeenkomst is benadrukt dat het essentieel is dat een selecte groep rechtstreeks met de regering communiceert om de gang van zaken te verbeteren en een effectieve aanpak te waarborgen, waarbij alle betrokken partijen worden gehoord en ondersteund.

Het Perscentrum van het Kabinet van de President was het toneel van een ontmoeting met vertegenwoordigers van deze organisaties, met als doel een platform te creëren om de knelpunten adequaat aan te pakken. Echter, de meningen over het opzetten van dit platform zijn verdeeld. Er is voorgesteld om focal points binnen de doelgroep aan te wijzen, die namens de organisaties in overleg treden met de regering. Minister Pané merkte op: “We kunnen niet met een hele grote groep blijven praten.”

Tijdens de bijeenkomst zijn verschillende zorgpunten naar voren gebracht, waaronder de vertraagde uitbetaling van financiële uitkeringen, gebrek aan subsidies voor instellingen en het ontbreken van passende oplossingen. Minister Pané heeft aangegeven dat het ministerie van plan is om een helpdesk op te zetten om burgers, en met name mensen met een beperking, van de juiste informatie te voorzien.

Eerder heeft president Chan Santokhi persoonlijk gesprekken gevoerd met organisaties zoals de Stichting Wan Okasi, een belangenorganisatie voor mensen met een beperking. Hij benadrukte daarbij dat de regering vastberaden is om de problemen van deze groep binnen de Surinaamse samenleving integraal en duurzaam aan te pakken.

Harold Pultoo, voorzitter van de presidentiële werkgroep Brede Welzijn voor Personen met een Beperking, heeft ook gewezen op de inspanningen van de regering om deze groep te ondersteunen. Er zijn middelen vrijgemaakt om het sociaal vangnet verder uit te breiden en de financiële uitkeringen aan sociaal zwakkeren te verhogen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverheid en belangenorganisaties bundelen krachten voor mensen met een beperking