zaterdag 13 april 2024
28 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Overhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvangt acht ambassadeurs

lees ook ...

ABOP, BEP en NDP betreuren mishandeling criticus Bennie Mira...

In een ongekende uiting van politieke solidariteit hebben verschillende Surinaamse politieke partijen, waaronder de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Broederschap en Eenheid in P...

Acht niet-residerende ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. Vertegenwoordigers uit Zimbabwe, Colombia, Zwitserland, Maleisië, Chili, Jamaica, Ierland en Sri Lanka waren aanwezig bij deze ceremonie. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) benadrukt dat de internationale status van Suriname hierdoor verder is versterkt.

De diplomaten Paul Chikawa (Zimbabwe), William Howard (Colombia), Gilles Roduit (Zwitserland), Gloria Tiwet (Maleisië), Hernán Montenegro (Chili), Natalie Campbell-Rodriguez (Jamaica), Fiona Flood (Ierland) en Sumith Dassanayake (Sri Lanka) hebben elk afzonderlijke gesprekken gevoerd met president Santokhi en minister Ramdin.

Volgens minister Ramdin is het een jaarlijks gebruik dat niet-residerende ambassadeurs twee keer formeel hun geloofsbrieven overhandigen aan de president van Suriname. Deze gelegenheden worden benut om te praten over samenwerking tussen Suriname en het betreffende land, wereldwijde politieke vraagstukken, bilaterale betrekkingen, zakelijke mogelijkheden en culturele uitwisseling. “De interesse van deze landen in Suriname weerspiegelt de groeiende erkenning van ons land als een plek vol kansen. Onze internationale reputatie is aanzienlijk verbeterd”, aldus minister Ramdin.

Hij benadrukt dat de toenemende interesse in Suriname mogelijkheden biedt op het gebied van handel, investeringen en samenwerking op diverse terreinen zoals onderwijs, gezondheidszorg en klimaatfinanciering. “Dit draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van ons land en bevordert het welzijn en de welvaart van onze Surinaamse bevolking.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverhandiging van geloofsbrieven: president Santokhi ontvangt acht ambassadeurs