vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Overhandiging ‘National Accounts Publicatie’ van het ABS

lees ook ...

President Santokhi woont herdenking Javaanse immigratie bij

De Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) heeft op zaterdag 21 januari de Javaanse immigratie herdacht in het Documentatiecentrum. President Chandrikapersad Santokhi woonde de openingsceremo...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) gaf in december zijn vijfde en laatste publicatie van 2020 uit, genaamd ‘National Accounts: Macro-Economic Aggregates in Suriname, 2015-2019 Sources and Methods Rebased series (Base Year 2015, SNA 2008 compliance)’. Een delegatie van het ABS onder leiding van directeur Iwan Sno, overhandigde het eerste exemplaar van deze publicatie op 3 februari 2021 aan de minister van Financiën, Armand Achaibersingh. De minister was blij met de uitgave  en benadrukte wederom het belang van het ABS. De voorzitter van de COMSTAT pleitte voor een betere waardering voor het ABS.

Een belangrijke mijlpaal voor het ABS is dat Suriname het vijfde CARTAC-land is dat een overstap gemaakt heeft van System of National Accounts(SNA) 1993 naar SNA 2008. De jongste Nationale Rekeningen publicatie bevat 3 hoofdstukken te weten; ‘UN system of National Accounts 1993 and 2008’, ‘Suriname System of National Accounts 1993 versus 2008’ en ‘Income Method (Current prices)’. In het tweede hoofdstuk zijn de bbp-schattingen volgens de productiemethode en uitgavenmethode gepresenteerd (inclusief een uitgebreide methodologische uitleg) en is een Supply en Use tabel voor 2015 in opgenomen. Het derde hoofdstuk bevat BBP schattingen volgens de inkomensmethode. Het geheel wordt afgesloten met negen bijlagen met toelichtingen..

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverhandiging 'National Accounts Publicatie' van het ABS