woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Overhandiging MKMO-beleidsdocument markeert mijlpaal voor economische groei

lees ook ...

Stichting SuConnect.nl deelt belangrijke Inzichten op congre...

Stichting SuConnect.nl, een recent opgerichte non-profit organisatie, zet zich als maatschappelijk platform zowel in Suriname als in Nederland in voor een weloverwogen studiekeuze en een succesvol stu...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) voert een stimulerend beleid uit, specifiek gericht op het ondersteunen van Midden-, Klein- en Middelgrote Ondernemingen (MKMO) in Suriname. Dit heeft geleid tot een financiering van de Caribbean Development Bank (CDB) voor het beleidsdocument genaamd “Micro, Small and Medium-sized Enterprises Policy for the government of Suriname”.

Het project heeft als doel een eenduidig nationaal MKMO-beleid te creëren dat de overheid en de private sector richting zal geven met betrekking tot MKMO. De officiële presentatie van dit beleid werd verzorgd door Consultant Micheal Julian op maandag 16 oktober 2023 in de vergaderzaal van het ministerie van EZ.

In 2022 werd Consultant Micheal Julian ingeschakeld voor het ontwerp van dit beleid. Tijdens zijn presentatie benadrukte hij dat er gewerkt is aan het beleidskader en aan versterkingen ervan, waarbij sectorontwikkelingsdoelen centraal staan. Julian benadrukte tevens het belang van het beginnen met het beleid dat het gemakkelijkst te implementeren is, evenals het delen van informatie op wekelijkse basis met alle belanghebbenden. Dit met als doel de uitbreiding en versterking van het concurrentievermogen van de MKMO-sector te bevorderen.

Michel Thomas, vertegenwoordiger van de CDB, gaf aan dat de CDB de impact van het project van de Surinaamse regering heeft erkend en op basis daarvan besloten heeft het financieel te ondersteunen. Volgens Thomas zal deze ondersteuning de Surinaamse regering helpen bij het nemen van kwalitatief hoogstaande beslissingen ten behoeve van MKMO.

Karishma Mathoera, Directeur Ondernemerschap bij het ministerie van EZ, benadrukte tijdens haar toespraak dat het uitdagende economische klimaat in Suriname van invloed zal zijn op de ontwikkeling van de MKMO-sector. De particuliere sector zal steeds meer interesse tonen in zakelijke kansen in exportgebieden. Mathoera benadrukte verder dat samenwerking met andere instanties en belanghebbenden essentieel is om ervoor te zorgen dat het MKMO-beleid effectief en duurzaam is.

Minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van EZ gaf aan dat de overhandiging van het beleidsdocument een belangrijke mijlpaal is in het streven naar economische groei en ontwikkeling in Suriname. De minister benadrukte verder dat dit beleidsdocument van cruciaal belang is, omdat het gericht is op het bevorderen van de groei en het concurrentievermogen van MKMO in ons land.

Deze ondernemingen vormen de ruggengraat van de economie en dragen bij aan de ontwikkeling en welvaart van ons land. Volgens de bewindsvrouw zal het beleidsdocument een sociaal-inclusief en genderresponsief “MSE Policy Framework” ontwikkelen, dat kan worden aangenomen en geïmplementeerd door Suriname om de uitbreiding en versterking van het concurrentievermogen van de MKMO-sector te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverhandiging MKMO-beleidsdocument markeert mijlpaal voor economische groei