dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Overeenstemming stakende leerkrachten en Assemblee

lees ook ...

Onderwijsminister Ori: “Strenge maatregelen tegen inac...

Er is een begin gemaakt met het daadwerkelijk saneren van het ambtenarenapparaat. Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte bekend dat 1.032 medewerkers van zijn ministerie van de...

De groep stakende onderwijzers van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) zijn op maandag 08 mei 2023 ontvangen door de voorzitter van Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee, Msc. LLB om te praten over de problemen die zijn ontstaan met de opstart van het onderwijs in het binnenland.

Met de COL werd een compromis bereikt over de kwestie van de start van de onderwijzers die naar het binnenland moeten afreizen. Zij zijn het er over eens geworden dat de leerkrachten vertrekken en dat zij voor een maand voldoende voedingsmiddelen en andere noodzakelijke benodigdheden moeten kunnen inkopen.

In het verlengde hiervan zal het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) verder logistiek gezien, er voor moeten zorgen, dat deze groep voorzien blijft van hun dagelijkse voedingsmiddelen.

De gesprekken met de Algemene Bond Overheidspersoneel zullen verder worden  voortgezet. In het verlengde hiervan zal ook gewerkt worden aan een geactualiseerd pakket. Een groep van deskundigen zal vanuit de DNA de meetings bijwonen voor de verslaglegging voor het parlement.

De besluiten die genomen zijn: overeenstemming betreffende voeding, er zal bevoorrading zijn voor één maand; er zullen om de zes weken vluchten beschikbaar worden gesteld voor de aanschaf van foerage; in de tweede week van juni moeten alle afspraken zijn nagekomen; de toelages worden aangepast; aan het ministerie van MinOWC zal gevraagd worden het mutatiebeleid te bekijken; de vaste commissie Onderwijs in DNA zal op korte termijn met de COL rond de tafel gaan zitten; de kwestie rond het kleine aggregaat zal bekeken; de DNA zal bij gesprekken vertegenwoordigd worden door een observeer team.

De DNA- voorzitter heeft de actievoerende onderwijzers gevraagd de acties onmiddellijk op te schorten en te kiezen voor het pad van dialoog in plaats van rechtsgang.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOvereenstemming stakende leerkrachten en Assemblee