dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Overeenkomst voor milieueffectenstudie Waterkant getekend

lees ook ...

Cassavemachines voor kleine verwerkers in het binnenland

Ruim veertig kleine cassaveverwerkers in het binnenland zijn in aanmerking gekomen voor een cassavemachine uit het SAMAP project. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerkin...

Er is tussen het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en de consultancy onderneming Perspectives of Freedom Foundation Inc. (PoF) een overeenkomst getekend voor het verrichten van een Milieu Effecten Analyse voor het project Herinrichting Waterkant. Dit project valt binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). PURP is een programma van het minOWC, onder supervisie van het Directoraat Cultuur.

PoF is een in Amerika geregistreerd bedrijf met Surinaamse experts. Dit bedrijf zal de studie doen die zeven maanden duurt. Tijdens de studie zullen resultaten van eerder gehouden consultaties worden gebruikt en waar nodig nieuwe consultatieronden worden gehouden. Ook zullen er updates van de specialistische milieustudies worden gedaan.

De resultaten van dit onderzoek moeten uitwijzen welke aanpak en methoden gebruikt kunnen worden voor de renovatie de Waterkant om significante negatieve invloeden van het project op het milieu en de gemeenschap te vermijden of te beperken. Met betrekking tot het natraject van de renovatie van de Waterkant zullen aanbevelingen worden gedaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOvereenkomst voor milieueffectenstudie Waterkant getekend