woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(2)

Overdracht eigendomsterrein aan India: formele ondertekening versterkt relatie

lees ook ...

OWOS houdt aanhoudende vergaderingen na conflict met EBS-dir...

OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft aangekondigd voor onbepaalde tijd te blijven vergaderen. De bond, gesteund door de vakcentrale Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV), hee...

Het eigendomsterrein op de hoek van de mr. Jagernath Lachmonstraat, de Albertlaan en de Jourilaan in het ressort Flora in Paramaribo is officieel overgedragen aan de Republiek India. Op 11 augustus 2023 vond de officiële ondertekening van de notariële akte van verkoop en koop plaats op het Kabinet van de President.

De notaris NRN Lalaram was aanwezig, samen met president Chandrikapersad Santokhi, de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), en Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Ook aanwezig waren de ambassadeur van de Republiek India, Shankar Balachandran, en deskundigen van Suriname en de Indiase ambassade. Minister Vorswijk en ambassadeur Balachandran hebben het document namens hun respectievelijke landen ondertekend.

Het perceelland heeft een grootte van 0,9822 hectare (achtennegentig aren en tweeëntwintig centiaren). Met deze officiële overdracht kan de Republiek India nu zekerheid hebben voor investeringen en de uitvoering van diplomatieke en culturele activiteiten op het terrein, volgens de overeengekomen afspraken met de Surinaamse regering en de regelgeving van beide landen.

Hoewel het Aziatische land het terrein al in 1992 ter beschikking had gekregen van de toenmalige regering voor diplomatieke en culturele activiteiten, was de juridische status ervan nooit officieel geregeld door opeenvolgende regeringen. Dit wordt nu door president Santokhi als verleden tijd beschouwd.

President Santokhi benadrukte dat dit een lang en complex traject was, maar dat het uiteindelijk geleid heeft tot een juridische vorm die India zekerheid en bescherming biedt. Hij sprak zijn verwachting uit dat deze overdracht zal bijdragen aan het versterken van de bilaterale relatie tussen beide landen en dat er meer samenwerking zal plaatsvinden.

Ambassadeur Balachandran voegde eraan toe dat deze stap een nieuw hoofdstuk in de bilaterale relatie tussen Suriname en India markeert, waarbij de ‘people-to-people’ banden verder kunnen worden versterkt en de culturele uitwisseling bevorderd kan worden. Hij bedankte de Surinaamse regering onder leiding van president Santokhi voor het nakomen van de afspraken en benadrukte dat India goed gebruik zal maken van het terrein.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOverdracht eigendomsterrein aan India: formele ondertekening versterkt relatie