maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ovens Waspar voldoen niet; verbrandingsactiviteiten stopgezet

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk vindt ontwikkelingstempo Suriname tr...

"Het tempo waarmee zaken in Suriname worden aangepakt is laag. Het land moet veel sneller tot ontwikkeling komen," vindt ABOP-voorzitter tevens vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk. Hij sprak zaterdag...

De verbrandingsactiviteiten van Waspar zijn tijdelijk stopgezet. Er is hierover door de landelijke coördinator Buurtmanagement, Henria Kia, afgestemd met de districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola. Er zijn namelijk aanhoudende klachten van buurtbewoners, bedrijven en een school dat de Stichting Wasserij Particuliere Ziekenhuizen (Waspar) medisch afval en archief materiaal verbrandt en dat zij hiervan last ondervinden.

Na inspectie bleek het bedrijf niet te beschikken over ten minste een Hinderwetvergunning. De klachtencommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de Bestuursdienst, het Korps Politie Suriname, de Brandweer, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), Nimos, het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, het ministerie van Openbare Werken en het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu hadden eerder ook al geconstateerd dat de ovens niet voldoen aan het gestelde om afval te verbranden.

Door het verbranden van afvalmateriaal komen schadelijke stoffen zoals dioxinen en furanen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens, meldt de politie. De klachtencommissie heeft reeds een volledig advies over dit probleem opgestuurd naar de dc.

Op grond van het boven aangehaalde en het feit dat Waspar niet voldoet aan de gestelde vergunningsvoorwaarden is na overleg met de dc Bhola, de leiding van Waspar aangezegd om voorlopig geen gebruik meer te maken van hun verbrandingsoven.

Aan de ziekenhuizen die gebruikmaken van de diensten van Waspar wordt gevraagd hiermee rekening te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOvens Waspar voldoen niet; verbrandingsactiviteiten stopgezet