woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(1)

Ouders mogen binnenkort hun kinderen dubbele achternamen geven

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 zoekt dringend hulp voor 61-jarige Haïti...

Stichting 1 voor 12 is dringend op zoek naar hulp voor de 61-jarige Haïtiaanse man Vilmeney Lotere, die sinds dinsdag 16 juli 2024 in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ligt na een spoedamputa...

Niet alleen baby’s, maar ook jonge kinderen mogen binnen niet al te lange tijd de naam van beide ouders dragen. Er is door Minister Weerwind voor Rechtsbescherming een wijzigingsvoorstel daarvoor naar de Tweede Kamer gestuurd. Een groot aantal ouders heeft te kennen gegeven dat zij graag hetzelfde willen voor jonge kinderen om te voorkomen dat kinderen in een gezin verschillende achternamen hebben.

Er komt een overgangsregeling om gehoor te geven aan de wens van de ouders. Het geeft de gelegenheid voor kinderen die op 29 januari 2019 en daarna zijn geboren, de datum waarop een motie van D66 werd aangenomen ten aanzien hiervan, om twee achternamen zonder koppelteken te krijgen. Een jaar na de intreding van de wet kan men hiervoor nog terecht bij de burgerlijke stand.

Kinderen van wie de ouders al een dubbele naam hebben komen hiervoor niet in aanmerking. Ouders mogen hun kinderen bijvoorbeeld Korthals Henegouwen als achternaam geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOuders mogen binnenkort hun kinderen dubbele achternamen geven