woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ouders eisen oplossingen voor tekorten bij start schooljaar

lees ook ...

Veilige decemberfestiviteiten: Samenwerking Politie, Brandwe...

Op donderdag 30 november 2023 organiseerde de regiocommandant van Paramaribo, commissaris van politie Orlando Jacott, een werkoverleg op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan. Het overleg br...

Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar voor leerlingen in het VOJ-onderwijs, kwamen er aanzienlijke tekortkomingen aan het licht. Op diverse scholen in Paramaribo werden de leerlingen geconfronteerd met een schrijnend gebrek aan schoolmeubilair. Van hen wordt verwacht dat ze zelf een tafel en stoel van huis meebrengen als ze de lessen willen volgen. Daarnaast konden niet alle klassen beginnen met de lessen, omdat er op sommige scholen een tekort aan leerkrachten is.

Leerlingen kregen te horen dat ze thuis kunnen blijven totdat er een oplossing is gevonden voor het tekort, of dat ze om de andere dag naar school moeten komen. Er zijn ook kinderen die nog niet geplaatst zijn op een school.

Enkele verontruste ouders gingen opnieuw naar de afdeling VOJ-inspectie aan de Franchepanestraat om opheldering te eisen, omdat hun kind nog niet op een school zou zijn geplaatst. Anderen drongen erop aan dat de kinderen dichter bij huis worden geplaatst, met name ouders van kinderen die naar het negende leerjaar gaan.

Vorige week ontstond er al een verwarrende situatie op het onderwijsterrein, waarbij de politie moest ingrijpen. Van de leiding van de inspectie kregen ouders te horen dat er momenteel geen directe oplossing is voor hun probleem en dat ze zich moesten wenden tot de leerkrachten van de ‘oude’ school. Echter, deze leerkrachten hadden ook geen specifieke instructies ontvangen.

Volgens het ministerie van Onderwijs is het tekort aan leerkrachten geen nieuw verschijnsel, maar wordt er alles aan gedaan om dit probleem in de toekomst te voorkomen. Het ministerie geeft aan dat pas aan het begin van het schooljaar een inschatting kan worden gemaakt van het benodigde aantal leerkrachten. Ook het probleem van schoolmeubilair zal volgens het departement worden aangepakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOuders eisen oplossingen voor tekorten bij start schooljaar