zondag 22 mei 2022
25.7 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Oudere met beperking moet bij BBGO zijn

lees ook ...

President Santokhi condoleert de VAE met het verscheiden van...

In verband met het overlijden van President Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), heeft President Chandrikapersad Santokhi zijn oprechte condoleances overgebrac...

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) deelde gisteren tijdens de begrotingsbehandeling mee dat volgens het huidige beleid, de bedoelde bijstand voor personen met een beperking wegvalt bij het bereiken van de leeftijd van 60 plus. Dit wordt opgevangen of gecompenseerd met de AOV-uitkering, die de betreffende persoon ontvangt. 

Als het goed is werd er enige tijd geleden bekend gemaakt dat er een extra uitkering zou zijn voor een ieder die het moeilijk heeft, boven de 60 jaar is en alleen een AOV uitkering krijgt. Die mensen zouden zich moeten aanmelden bij de Bond Belangenbehartiging gepensioneerden voor een aanvullende uitkering.

De overheid wil het misschien niet aanhalen zo dat het niet voller loopt dan er uitkeringen zijn, maar de minder draagkrachtige ouderen die notabene een beperking hebben moeten dit weten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOudere met beperking moet bij BBGO zijn