zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Oude ID mag enkel worden gebruikt met bewijs aanvraag nieuwe

lees ook ...

BLTO intensiveert acties vanwege uitblijvende betalingen

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft aangekondigd dat ze hun acties vanaf vandaag zullen intensiveren. De leden van de bond zullen hun werkplek vandaag niet betreden. Dit komt ...

De ID-kaartenwet 2018 is op 12 augustus 2022 in De Nationale Assemblee gewijzigd en een week later, op 20 augustus, in werking getreden. Deze wetswijziging houdt onder andere in dat de oude ID-kaarten die zijn uitgegeven op basis van de Identiteitswet van 3 juli 1974, nog geldig zijn tot en met 31 december 2023.

Om gebruik te kunnen maken van de oude geldige ID-kaart, is het wel belangrijk om te kunnen aantonen dat er reeds een aanvraag is gedaan voor een e-ID-kaart. “Er moet dus een bewijs worden overgelegd waaruit blijkt dat er reeds een aanvraag is gedaan voor de e-ID-kaart. Dit bewijs het afhaalbewijs van de e-ID-kaart genoemd”.

Voor het betrekken van diensten bij het CBB of een Bureau voor Burgerzaken (BvB) mag nu dus één van de volgende documenten worden gebruikt:
-De nieuwe e-ID-kaart
-De oude geldige ID-kaart in combinatie met het afhaalbewijs
-Een ID-verklaring met foto uitgegeven door de directeur van het CBB
-Een geldig paspoort
-Een geldig rijbewijs.

Burgers die nog niet in het bezit zijn van de e-ID-kaart worden opgeroepen om hun aanvraag te doen bij de ID-booths van de BvB’s waar ze staan ingeschreven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOude ID mag enkel worden gebruikt met bewijs aanvraag nieuwe