zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Oude ID-kaarten bij uitzondering geldig tot december 2023; tekort aan materiaal

lees ook ...

Minister Somohardjo benadrukt broederschap en naastenliefde ...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, heeft namens president Chandrikapersad Santokhi, de Surinaamse gemeenschap toegesproken ter gelegenheid van Ied-ul-Fitr, het feest dat het einde van ...

De oude Surinaamse identiteitskaarten zijn nog bruikbaar tot december 2023. De ID-kaartenwet 2018 is onlangs door het parlement gewijzigd om burgers die nog niet in aanmerking zijn gekomen voor een nieuwe e-ID, tegemoet te komen. De wijziging houdt in dat de oude ID-kaarten nu geldig zijn tot en met december 2023, in plaats van maart 2022. 

Volgens minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) gaat het om burgers die nog niet over een nieuwe identiteitskaart beschikken. “Er is een situatie ontstaan, waarbij er te weinig materiaal is voor de aanmaak van nieuwe kaarten. De oude ID-kaart is alleen geldig, wanneer u een strookje kunt overleggen dat uw nieuwe kaart nog niet af is. Mensen die nog geen nieuwe e-ID hebben, konden geen zakendoen met de bank. Als overheid kunnen we dat niet toelaten, vooral als het niet de schuld is van de burgers”, aldus de bewindsman.

Sinds de aanmaak van de nieuwe ID-kaarten zijn ongeveer driehonderdduizend burgers reeds in aanmerking gekomen. Ongeveer honderdduizend mensen moeten nog in aanmerking komen, zegt de bewindsman. Gebleken is dat nog niet eenieder een aanvraag heeft gedaan.

Minister Somohardjo zegt verder dat er intussen al een bestelling geplaatst is voor nieuw materiaal. Er is ook al betaald voor de levering van het materiaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOude ID-kaarten bij uitzondering geldig tot december 2023; tekort aan materiaal