dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Oude brieven Boerenkolonisatie opgekocht

lees ook ...

Spanningen tussen Brunswijk en Santokhi -Brandstof duurder-9...

- Spanningen tussen regeringspartners VHP en ABOP steeds openlijker - Brandstof vandaag weer duurder. een liter loodvrij kost nu bijna 27 SRD - 95% van de georganiseerde leerkrachten bleven gisteren...

De Stichting Sranan Boeroe en de Stichting Boeroe Kon Makandra hebben op 26 september 2020 twee brieven aangekocht op een internationale filatelistische veiling welke gehouden werd door Corinphila Veilingen (Corporation Internationale Philatélie). Het gaat om één originele brief van 4 juni 1844 en één van 23 augustus 1848. Beide brieven zijn nauw gerelateerd aan de zogenoemde Boerenkolonisatie in Suriname in 1845.

De stichtingen zullen deze originele historische brieven in bewaring gegeven aan het Nationaal Archief Suriname (NAS). De brieven kunnen bijdragen aan de bestudering van de geschiedenis van ons land en in het bijzonder de totstandkoming van de Boeroegemeenschap in Suriname. De overdracht zal maandag 15 februari 2021 om 09.00u plaatsvinden bij het NAS. Tegelijkertijd zal de stichting vanuit Nederland via Zoom de overdracht bijwonen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOude brieven Boerenkolonisatie opgekocht