Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Oud-vicepresident Adhin toegelaten tot Surinaams parlement

Geplaatst

op

Adhin Toegelaten Tot Dna

Michael Ashwin Adhin, oud-vicepresident, is vandaag toegelaten tot het hoogste orgaan van staat. Hij heeft de belofte afgelegd. Adhin bedankte gewezen assembleevoorzitter Jennifer Simons. Zij heeft “als een moeder van ons allen over ons gewaakt”. Hij heeft ook hoge verwachtingen van voorzitter Marinus Bee. Adhin zei dat hij ook een bruisende vicepresident ziet en een president. Zij zullen kritisch worden begeleid.

Hij is verwelkomd door voorzitter Bee en diverse fractieleiders. Bee sprak de hoop uit dat er een goede samenwerking zal zijn. Rabin Parmessar zei dat Adhin een bruisende energie heeft en die zal nodig zijn om de vele uitdagingen met een grote eenheid aan te pakken.

Vicepresident Ronnie Brunswijk sprak Adhin namens de regering toe: ” Ik ken Adhin als vicepresident en vandaag heb ik zijn stoel ingenomen, maar zo gaat het eenmaal in de politiek,” zei Brunswijk. Er moeten nog zes assembleeleden worden toegelaten voordat het parlement volledig is. Het wachten is op de officiële stukken. 

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
vrijdag 7 augustus 2020 06:37

Adhin moet zijn smoel houden. Jennifer Simons was de waakhond van de paarse ratten. En over begeleiding gesproken, hij kan zichzelf niet eens begeleiden laat staan een ander begeleiden. In de paarse ratten regering had hij moeten zorgen voor kritische begeleiding. Hij heeft een zin uit t hoofd geleerd en herhaalt die steeds. Paarse debiel, mongool, verrader, volksuitbuiter en sluipmoordenaar.

Wim
zaterdag 8 augustus 2020 11:43

Su heeft Adhin niet nodig! De klus waarvoor ze waren aangenomen hebben ze 10 jaar lang verprutst. Het volk belogen, bedrogen en bestolen. Volksverlakkers horen niet in de assemblee.
Gewetenloze schurken zijn het die alle wetten aan hun laars lapten en de rechterlijke macht het leven zuur hebben gemaakt. Lock them up!Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen