woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(1)

Oud-staatshoofden Wijdenbosch en Shankar delen inzichten met president Santokhi

lees ook ...

Herinrichting Tata Colin Plein tot Tourist Information &...

Het Tata Colin Plein in Totness, Coronie, zal binnenkort worden omgevormd tot een Tourist Information & Visitor Center. Dit initiatief wordt gerealiseerd door het ministerie van Transport, Communi...

Voormalige Surinaamse staatshoofden Jules Wijdenbosch en Ramsewak Shankar hebben woensdag hun inzichten gedeeld met de huidige president Chandrikapersad Santokhi. Deze ontmoeting vond plaats in het kader van de voorgesprekken ter voorbereiding van de nationale dialoog. De gewezen staatshoofden hebben hun opwachting gemaakt bij de president, die hen hiertoe had uitgenodigd.

Na afloop van de ontmoeting zijn ze tevreden teruggeblikt op de aspecten die besproken zijn en ze zijn van mening dat deze zeer belangrijk zijn voor de toekomst en de ontwikkeling van het land.

Ex-president Wijdenbosch heeft aangegeven dat er als voorbereiding op de nationale dialoog meer is gesproken over de organisatie daaromheen en de aspecten die van belang zullen zijn. Daarnaast zijn er ook nog vertrouwelijke zaken aan de orde gekomen, waarover de gewezen president zeer tevreden is. Hij benadrukt dat het land in een moeilijke periode verkeert, maar dat we hier gezamenlijk uit kunnen komen.

Wijdenbosch pleit ervoor dat politieke leiders moeten erkennen dat ze in de eerste plaats Surinamers zijn en daarna pas leider van een politieke partij. Hij stelt voor dat alle politieke verschillen aan de kant moeten worden gezet en dat er gekeken moet worden hoe we als Surinamers onze bijdrage kunnen leveren aan een positieve ontwikkeling van het land.

Santokhi in gesprek met Shankar. Foto: CDS

Ex-president Shankar betitelt het gesprek als “zeer positief en bevredigend” en hoopt ook een bijdrage te hebben geleverd met zijn inzichten. Beide voormalige staatshoofden hebben aangegeven bereid te zijn een bijdrage te leveren, zolang het om Suriname gaat. Het is aan president Santokhi om te beslissen wat er met de aangedragen ideeën en voorstellen zal gebeuren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOud-staatshoofden Wijdenbosch en Shankar delen inzichten met president Santokhi