zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Oud-granman Ashongo Alalaparoe wordt maandag begraven

lees ook ...

Rest returned to Esther Stichting and Huize Ashiana

According to Minister Uraiqit Ramsaran of Social Affairs and Housing (Sozavo), peace has returned to the Esther Foundation and Huize Ashiana. Before the Council of Ministers meeting began, the ministe...

De voormalige Trio-granman, Ashongo Alalaparoe, wordt 29 november begraven in Kwamalasamutu in Zuid-Suriname. Hij overleed afgelopen zondag als gevolg van Covid-19. Alalaparoe was van 1997 tot 2021 het grootopperhoofd van de Trio-Inheemsen en droeg in september het granmanschap over aan Jimmy Toeroemang.

De singi neti wordt zaterdagavond gehouden bij het districtscommissariaat van Sipaliwini aan de Zwartenhovenbrugstraat. Granman Toeroemang doet een beroep op eenieder die aanwezig zal zijn bij de rouwdienst om de MoHaNa-regels in acht te nemen. MoHaNa wil zeggen: mond/neuskap op, handen ontsmetten en tenminste 1,5 meter afstand houden.

De MoHaNa-regels zullen ook gelden op 29 november bij het afscheid van 9.00-10.00 uur in het rouwcentrum van Poese aan de Draibatrastraat te Livorno. Om 11uur vertrekt de lijkkist vanuit Zorg en Hoop en in de middag vindt de begrafenis plaats in Kwamalasamutu. De verwachting is dat dorpshoofden van de zuidelijke dorpen en vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig zullen zijn bij de begrafenis. Alalaparoe zal op traditionele wijze gebracht worden naar zijn laatste rustplaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOud-granman Ashongo Alalaparoe wordt maandag begraven