woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(3)

Oud-assembleevoorzitter Simons: “Regering heeft totaal geen plan voor Suriname”

lees ook ...

Minister Ori: “Stilstand in onderwijs binnenland moet ...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft de eerste interministeriële sessie gehouden gericht op het oplossen van de onderwijsproblematiek in het binnenland. Bij dit overl...

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, zegt dat de regering totaal geen plan heeft voor Suriname. Er wordt volgens haar een persoonlijk plan uitgevoerd. Dit zei ze zaterdagavond tijdens de kadermeeting van de partij in Ocer. Volgens Simons draait alles om het bezitten van gronden, controle over geldstromen en het verlenen van de Surinaamse nationaliteit vrienden. Wetten worden gemaakt om bepaalde belangen te dienen. Wat corruptie betreft is deze regering volgens Simons “baas boven baas”.

Simons, gewezen voorzitter van De Nationale Assemblee, zei dat zij nog nooit zo’n regering heeft meegemaakt. Deze regering luistert niet naar het volk, niet naar De Nationale Assemblee of mensen die op straat komen. “Het lijkt erop dat de regering een draaiboek aan het afdraaien is”, zegt de oud-DNA-voorzitter.

Bont
Iedere regering heeft te maken met corruptie, maar de regering-Santokhi maakt het te bont. Vrije meningsuiting is onder druk. Er is geen vertrouwen in de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht. Het justitieel apparaat wordt ingezet tegen mensen die hun mening durven te geven over de regering. Mensen die bij hen horen, worden beschermd.

Etnische verdeeldheid
Simons is in haar toespraak ook ingegaan op de etnische verdeeldheid. Die is groot, volgens haar. “Als wij met elkaar vechten, zal het land onleefbaar worden.” Daarom riep ze haar partij op om als grootste multi-etnische partij niet in de zuiging van de tunnel van deze regering, die etnische verdeeldheid creëert, te gaan.

De president zou volgens Simons etniciteit mobiliseren. Hetzelfde geldt voor de vicepresident. De NDP-topper waarschuwt voor etnische verdeeldheid en roept op om het volk niet te verdelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOud-assembleevoorzitter Simons: “Regering heeft totaal geen plan voor Suriname”