donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

OS Guyaba 2 voorlopig genoodzaakt te sluiten

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

De Openbare school  Guyaba 2 kan niet verder door overlast. Een geestesgestoordeman valt al geruime tijd de vrouwelijke leerkrachten lastig. De afgelopen week is hij een stap verder gegaan door zich middernacht te begeven naar het complex van de leerkrachten. Hij was op zoek naar “zijn vrouw”. Dit was voldoende om deze leerkrachten terug te halen naar de stad. Zondag heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dit ook gedaan.

“Wij en onze kinderen zijn bang voor die man. We zijn niet opgewassen tegen hem. Als de ramen en deuren van de woningen niet waren beveiligd, zou de gestoorde man het huis van de leerkracht zijn binnengegaan”, zegt een leerkracht van de hachelijke situatie. Het complex van de leerkrachten, waar de zestien leraren – vijftien vrouwen en één man – zijn ondergebracht, bevindt zich niet dichtbij het dorp.

Sherida Bergraaf-Zalman, directeur Algemeen Vormend Onderwijs, bevestigt dat uit voorzorg de leerkrachten zijn teruggehaald naar Paramaribo. “Er zijn geen prettige ontwikkelingen. Het dorpsbestuur krijgt nu de ruimte om aan een oplossing van het probleem te werken, zodat de onderwijsgevenden spoedig terug kunnen keren.” Dit zegt Sherida Bergraaf-Zalman, directeur Algemeen Vormend Onderwijs.

Zij geeft toe, dat de leerlingen verstoken zullen zijn van onderwijs, omdat de Openbareschool 1 ‘overvol’ is. Het ministerie zal waarschijnlijk van de gelegenheid gebruikmaken, om de onderwijzers te trainen in onderwijsvernieuwingen.

Kapitein Ruben Abauna van Guyaba vraagt om politie-optreden. “De man is onhandelbaar en gewapend met een houwer en andere scherpe voorwerpen. Er moet voor worden gezorgd dat de leerkrachten veilig zijn.”  Verder wil hij ook bewaking op het onderwijscomplex, om te  voorkomen dat er ingebroken wordt in huizen van leerkrachten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOS Guyaba 2 voorlopig genoodzaakt te sluiten