maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

OS Compagniekreek gerenoveerd

lees ook ...

15 dorpen in Tapanahoni- en Boven-Surinamegebied krijgen wat...

De tweede fase van het oppervlaktewaterzuiveringsproject in het binnenland van Suriname is nu actief. Dit project zal in totaal 13 waterzuiveringsinstallaties aanleggen in 15 dorpen, verspreid over he...

De O.S. Compagniekreek in Brokopondo is weer in gebruik genomen. Aanwezig waren het personeel, kinderen van de school, vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, de districtscommissaris, de kapitein, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en het BEIP. Men heeft dit heugelijk feit gevierd. Dit is resultaat van het BEIP-2 programma.

Het programma, is ook gericht op de renovatie van zeven openbare basisscholen. Zes van deze scholen staan in het district Brokopondo. Eerder werden opgeleverd de OS Brownsweg en OS Victoria. De staat waarin deze scholen verkeerden, vormden een grote uitdaging voor zowel leerlingen en leerkrachten.

De renovatiewerkzaamheden hielden in de algehele renovatie van daken en plafonds, de vernieuwing van toiletgroepen, de bouw van een kantoor en een nieuw magazijn, het verharden van stoepen en gangen, alsook de aanleg van een complete afvoer.

Men kan het bereikte resultaat alleen behouden voor de komende generaties door onderhoud. Sprekers hebben daarop de nadruk gelegd.

De schoolleider en leerkrachten zijn ervan overtuigd dat deze leeromgeving hen en de leerlingen nu motiveert.

Bron Foto: Suriname Nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOS Compagniekreek gerenoveerd