maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ori belooft snelle oplossing voor salarisproblemen bij onderwijsmedewerkers

lees ook ...

Opening zonnepanelenpark op Alliance: nieuwe stap naar duurz...

Op Alliance is dit jaar, na Poeketie en Brownsweg, ook een nieuw zonnepanelenpark in gebruik genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk activeerde de faciliteit op vrijdag 14 juni 2024 met een dru...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur benadrukte gisteren voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) dat het niet alleen zijn ministerie is dat met personeelsproblemen kampt. “Het wordt gebracht alsof het ministerie van Onderwijs de enige is. We praten over 17 ministeries. Mijn ministerie heeft verhoudingsgewijs meer mensen in dienst,” aldus Ori.

De minister reageerde op vragen over leerkrachten die ondanks registratie niet in het systeem voorkomen. Het Onderwijsministerie heeft ongeveer 18.000 medewerkers, waarvan 13.000 leerkrachten en de rest bureauambtenaren. Ori erkende dat er fouten zijn gemaakt, maar gaf aan dat zijn focus ligt op het verdere traject, dat hij omschreef als “een stukje nazorg.”

In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt er hard gewerkt om de problemen snel op te lossen. Er zijn lijsten opgesteld om ervoor te zorgen dat de betrokkenen deze week nog hun salaris ontvangen.

De registratie kon online plaatsvinden, maar dit verliep niet voor iedereen vlekkeloos. Sommige leerkrachten kunnen een registratiebewijs overleggen, anderen niet. De mensen zonder registratiebewijs kunnen zich alsnog melden bij het Onderwijsministerie met hun ID-kaart om de registratie correct te laten verlopen.

Voor leerkrachten in afgelegen districten worden voorzieningen getroffen om hun documenten te verifiëren en hun salarisblokkade op te heffen. Ongeveer 200 mensen in Paramaribo en omgeving zullen deze week hun salaris ontvangen, terwijl de overige 100 personen in de verre districten nog wat langer moeten wachten. De minister bood zijn verontschuldigingen aan aan de 300 personen die correct geregistreerd waren maar toch met een salarisblokkade te maken kregen.

Ori merkte op dat de registratie ook inzicht heeft gegeven in inactieve ambtenaren. Ongeveer 300 personen zijn ten onrechte afgevoerd van zijn ministerie. Hij herinnerde eraan dat de regering heeft gekozen voor het Public Sector Reform-traject, waarbij minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken de registratie van ambtenaren heeft geïnitieerd. Ondanks veel inspanningen vanuit het ministerie om ambtenaren te laten registreren, hebben zich uiteindelijk 1.032 personen niet geregistreerd.

Vanuit het Kabinet van de President werd een duidelijk signaal afgegeven dat de registratieperiode is afgesloten en dat alle ministeries zullen overgaan tot het blokkeren van het salaris van niet-geregistreerde personen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOri belooft snelle oplossing voor salarisproblemen bij onderwijsmedewerkers