donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Organisatiestructuur DIS gepresenteerd aan de president

lees ook ...

Santokhi geeft startsein aanpak waterhuishouding en weginfra...

Percelen en wegen in Wintiwai en Pontbuiten blijven binnenkort droog. President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag het project ‘Ontwatering en Rehabilitatie wegen in Wintiwai en Pontbuiten’ gelanc...

In het kader van het bezoek van president Chan Santokhi aan Nederland van 05 tot 12 december, is er vandaag een presentatie gehouden op het Kabinet van de President. De presentatie ging over het diasporabeleid waaraan er middels het Diaspora Instituut (DIS dat op 18 november 2020 werd opgericht),  wordt getracht inhoud te geven, met name over de processen die doorlopen worden bij de opzet van de organisatiestructuur van het instituut.

President Santokhi benadrukte andermaal dat Suriname zal worden ontwikkeld met 1 miljoen Surinamers: Zij die in Suriname wonen en allen die in het buitenland zijn. “We hebben het beloofd en gaan het ook doen”, aldus het staatshoofd dat ook de Surinaamse diaspora in andere delen van de wereld erbij betrekt.

Henry Ori, voorzitter van de presidentiële commissie Diasporakapitaal en Diasporabank die aan de basis heeft gestaan van het Diaspora Instituut Suriname, geeft aan dat er nu eindelijk een beleidskader en organogram is geproduceerd voor het instituut. “De wervings- en selectieprocedure zijn reeds ingezet. Verschillende ministeries en NGO’s zijn betrokken bij de processen. Het instituut zal in de ruimste zin des woord ingezet worden om diverse maatschappelijke vraagstukken op te lossen”, aldus Ori.

Ori zegt verder dat de regeringsleider bijzonder ingenomen is met de presentatie en hij de opdracht heeft gegeven om alvast aan de contouren te werken van een staatsbesluit. Het DIS ressorteert onder het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De president zal tijdens zijn bezoek aan Nederland, de zusterorganisatie Diaspora Instituut Nederland installeren. De twee instituten zullen goed met elkaar moeten samenwerken met het oogmerk het belang van Suriname te dienen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOrganisatiestructuur DIS gepresenteerd aan de president