donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
3
(4)

Organic radicaliseert, faciliteert anti regeringsgroepen

lees ook ...

Vp Brunswijk belooft steun aan atleet Asinga in schorsingsza...

Suriname toont unanieme steun aan atleet Issamade Asinga, die momenteel verwikkeld is in een schorsingszaak vanwege een positieve dopingtest. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft dit duidelijk ge...

Het Organic team is het wakend oog, de klokkeluider van de Surinaamse Natie. Zij hebben een petitie geschreven en via 597 Organic op Facebook een betoging bijeengeroepen op 18 juli. In de 8 dagen die daarna volgde zwol het protest aan van 2000 tot 10.000 betogers. Op 13 augustus is de tweede Organic protestgolf begonnen met 500 demonstranten, waarbij politiek en vakbeweging ook een podium kreeg.

De oorzaak van de sociale onrust die nu heerst is vanwege de toenemende armoede vanwege prijsverhogingen van de IMF, de regering die steeds liegt, veel Staatsgelden steelt of onvoldoende bewaakt, in die week was net meer dan 50 miljoen srd buitgemaakt. De directe aanleiding daarnaast was dat babies sterven in het Ziekenhuis vanwege gebrek aan materieel en personeel.

Landelijke protestgolf

Naast Paramaribo, waren er ook honderden Surinamers die demonstreerden in Para Oost, Brokopondo, en Coronie, omdat de regerings trend van leugenachtige beloften, eigen zakkenvullerij, dure reizen maar pinaren van het volk, overal zeer voelbaar is.
De vooraankondiging van de volksprotesten was eigenlijk de bewoners en een delegatie van boslandkapiteins uit de 7 onder water gezette dorpen van Brokopondo half mei. Zij brachten een petitie naar de regering en de assemblee met eisen die sinds april waren besproken.
Ondanks deze grote watersnoodramp, veroorzaakt door het staatsbeheer van de stuwdam, zijn er nu na 5 maanden alleen beloften gedaan en zitten de bewoners met verwoeste kostgronden (voedselvoorziening) huizen en bezittingen. Ze zouden eigenlijk een rechtszaak moeten beginnen gefinancieerd door Bep en Julian With bijvoorbeeld.
Ook in Para en Coronie is pijnlijk voelbaar dat de regering Santokhi- Brunswijk het volk negeert.

Laatste schandalen/ protesten

Bekend is geworden dat Melissa Santokhi op haar jaarlijkse vakantie naar Nederland 40.000 Euro ( 1 miljoen srd) aan vakantiegeld meekrijgt, gestolen van de Staat Suriname. Voor een maal vakantiegeld dat zij zich toe eigent ( en met haar vele andere ministers en assembleeleden) kan je een hele ziekenhuisafdeling in Su een maand lang van personeel en materieel voorzien.
Het corruptie schandaal van grond-wanbeheer van het Sabaku project en Kronenburg is nog niet opgelost of een ander grondcorruptie komt boven water, Santokhi heeft er persoonlijk voor gezorgd dat een vriend van hem drie en een half vierkante kilometer aan de Corantijrivier in Nickerie kreeg. Ook hier zijn de behoeftes genegeerd van de 70.000 Surinamers die (land-)bouwgrond hebben aangevraagd.

SLM schandaal + staking
Terwijl het teveel aan personeel en afdelingen werd wegbezuinigd, berekende de uit Nederland aangetrokken ‘crisis manager” Paul de Haan na 3 maanden al hij 1 miljoen Euro per maand nodig had om het bedrijf weer op poten te krijgen. Dat geld willen ze nu uit de goudvondsten halen van Staatsbedrijf Grassalco. Uiteraard heeft de Haan ook een hoog, want Europees salaris en ook meneer Prenobe Bissumbar (vriend van Santokhi) blijkt als consultant vele tienduizenden Euro’s op te strijken terwijl onduidelijk is wat hij daarvoor doet en de SLM er slechter voorstaat dan ooit. Het SLM personeel is vanwege deze schandalen in staking vanaf gister. ( wordt vervolgd)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnOrganic radicaliseert, faciliteert anti regeringsgroepen