donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

Organic Movement eist opheffing maatregelen tegen Gentle en Hellings

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Maisha Neus van Organic Movement heeft opgeroepen via social media om gisteren vanaf 10.00u  te protesteren bij De Nationale Assemblee. De opgekomen groep eist terugdraaien van de maatregelen getroffen tegen Hellings en Gentle binnen 24 uur. Het gaat om  leiders van de organisatie, die  nu buiten functie gesteld zijn door de waarnemend korpschef Ruben Kensen. Melvin Bouva heeft de actievoerders bemoedigd.

Sommigen hebben geprobeerd de openbare vergadering bij te wonen, maar dat werd hun ontzegd vanwege de covid-regels. Dit is afgedaan als een leugen, omdat anderen zonder mondkap het gebouw betreden. Marleen Cameron, ook een trekker meldt, dat de actie weer wordt opgepakt, om te protesteren tegen de rancuneuze maatregelen.

Melvin Bouva van de NDP maakte van de gelegenheid gebruik om de groep toe te spreken  te bemoedigen, en hen openlijk gevraagd om vol te houden. Hij gaf aan dat de covid-maatregelen niet meer toegepast worden, en dat hij zou proberen gedaan te krijgen dat een aantal toch de vergadering kon bijwonen. Verder zei hij achter de acties te staan, omdat hij veel waardering daarvoor heeft. “If um sek kondre, doen we dat.” zei de politicus. Men wilde het gebouw bestormen, ondanks de aanwezigheid van politie en militairen bij de ingang. Uiteindelijk werden de militairen bekogeld met eieren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOrganic Movement eist opheffing maatregelen tegen Gentle en Hellings