donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Ordening in plekken voor donaties aan daklozen

lees ook ...

President Santokhi hamert op behoud van gemoedelijke sfeer e...

In zijn toespraak ter gelegenheid van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid benadrukte president Chandrikapersad Santokhi het belang van het koesteren en in stand houden van harmonie in Suriname. Hij...

Het Korps Politie Suriname (KPS) wil ordening brengen in de donaties aan de thuis- en daklozen op de plekken waar dat nu gebeurt. De donaties worden nu, vooral voeding, nog voornamelijk op openbare plekken gedaan in de binnenstad wat klachten van ordeverstoring door thuis- en daklozen met zich meebrengt. Daarom brengt de politie daar nu ordening in.

De nieuwe maatregel is volgens KPS woordvoerder Milton Bisschop niet ingevoerd om donateurs onaangenaam te zijn want men is vol lof over hen en hij is de donateurs dankbaar voor het gebaar. De plekken waar de thuis- en daklozen donaties krijgen, raken nu overspoeld met mensen die zich daar ter plaatse ophouden ook op momenten dat er niet gedoneerd wordt. Aan de Waterkant bijvoorbeed, die veel toeristen trekt, houden zich veel thuis- en daklozen op.

Het is van belang dat de politie gaat communiceren erover, zegt Bisschop. Er zal veel gesproken worden met de donateurs en de samenleving. Mensen die donaties willen doen, moeten dat voortaan in samenspraak met de districtscommissaris doen, zodat er een plek kan worden afgesproken om de spullen af te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOrdening in plekken voor donaties aan daklozen