vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
5
(1)

Ordening Houtsector; Blijft Joerawan in SBB en Vliegende Brigade?

lees ook ...

President Santokhi reikt grondbeschikkingen uit in Commewijn...

Er zijn opnieuw grondbeschikkingen uitgereikt. Deze keer was het de beurt aan het district Commewijne. President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag ook grondbescheiden uitgereikt. Het staatshoofd ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op donderdag 09 maart jongstleden, in verband met de ordening van de houtsector overleg gehad met de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Taskforce Ordening en Transformatie Houtsector, het Openbaar Ministerie (OM) en de Vereniging van Binnenlandse Houtproducenten (BHP).

Er is van gedachten gewisseld over verschillende aspecten aangaande houtkap zoals de kwestie van het generaal pardon, boetes en het uit de illegaliteit halen van personen binnen de sector. Het ligt in de bedoeling dat de actoren nu eindelijk goed kijken naar het ordenen van de sector en welke richting deze moet opgaan. De issues die tijdens de meeting ter sprake kwamen, zullen verder uitgewerkt worden.

Het staatshoofd kijkt uit naar de resultaten die wederom gepresenteerd zullen worden ter verdere legalisering van hetgeen nog in de illegaliteit is binnen de houtsector.

Over illegaliteit gesproken: het is de vraag of zijn (stief)schoonvader Krishanadath Joerawan, die houtexporteur is, nog steeds in de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht zit die het exporthout moet keuren en ook nog deel is van de Vliegende Brigade die smokkel op moet sporen. Deze prangende vraag wordt gesteld, vanwege het feit dat deze combinatie ernstige belangenverstrengeling (conflict of intrests) inhoudt alsook vriendjespolitiek oftewel nepotisme.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOrdening Houtsector; Blijft Joerawan in SBB en Vliegende Brigade?