dinsdag 28 maart 2023
25 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ordening Goudsector besproken bij de President

lees ook ...

Oude rijbewijzen worden weer verstrekt vanwege tekort aan ma...

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan het probleem met betrekking tot de rijbewijzen in Suriname. Er wordt momenteel gekeken naar verschillende op...

De Anti-Money Laundering Project Implementatie Unit (AML-PIU), de Nationale Anti-Money Laundering Commissie (NAMLAC), de Unit Ordening Kleinschalige Goudsector Suriname en deskundigen, hadden op donderdag 09 maart 2023 een bespreking met president Chandrikapersad Santokhi over de ordening van de goudsector.

Bovenstaande in het kader van een verantwoord financieel beleid.  Een van de belangrijkste redenen voor de ordening is het bestrijden van money-laundering en terrorisme financiering. Verder is regulering van de sector van cruciaal belang voor het tegengaan van belastingontduiking, wat zal leiden tot het vergroten van de verdiencapaciteit voor de staat, het verminderen van de criminaliteit, de mensenhandel in het algemeen  en de mensensmokkel binnen de sector.

Na de fase van ordening zal er ook controle uitgevoerd worden op de naleving van de regels, waaronder het verantwoord winnen van goud. Dit is van groot belang voor de bescherming van het milieu en het behoud van biodiversiteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOrdening Goudsector besproken bij de President