maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Politie zal trachten de orde en rust te bewaren

lees ook ...

Pearl Playfair leidt gesprekken over mentale gezondheid in N...

In de districtszaal van Nickerie is de langverwachte stakeholdersbijeenkomst plaats, getiteld "Assessment Mentale Gezondheid en Psychosociale Zorg (MHPSS)" gehouden. De bijeenkomst bood een platform v...

Het Korps Politie Suriname laat het volgende weten. De samenleving heeft de afgelopen dagen te maken gehad met protestmanifestaties. Het Korps Politie Suriname erkent het in de Grondwet verankerd recht van vreedzaam betoog. Een terugblik de afgelopen dagen laat zien dat onbekenden pogingen hebben ondernomen om brand te stichten middels molotov cocktails op een partij centrum en overheidsgebouw.

Het economisch verkeer en dienstverlening naar de gemeenschap heeft enorme last ondervonden van de wijze waarop het recht van vreedzaam betoog is uitgeoefend, doordat diverse openbare wegen in stad en district waren geblokkeerd of gebarricadeerd. Leveranciers van goederen konden hierdoor hun bestemming niet tijdig bereiken waardoor de gemeenschap is gedupeerd. Ook ongeregelheden qua de gezondsheids condities van personen is aan de orde gekomen, waarbij er meerdere malen slachtoffer hulp werd aangeboden.

Ten overvloede wordt benadrukt dat het plegen van vernielingen, wegbarricades, vandalisme, opruiing, aanzetten tot baldadigheden, verstoring van de openbare orde strafbaar zijn gesteld. De politie roept alle burgers op om deze handelingen achter wege te laten. Deze handelingen zijn niet toelaatbaar in een geordende samenleving. Bij constatering van deze strafbare feiten zal de politie genoodzaakt zijn om op te treden tegen de daders.

De politie heeft preventieve maatregelen getroffen om de openbare orde, rust en veiligheid te waarborgen. In dit kader zal de politie de betogers begeleiden in het verkeer. Het verkeer zal op diverse locaties worden omgeleid. Een ieder wordt gevraagd zich te houden aan de aanwijzingen

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie zal trachten de orde en rust te bewaren