Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Orchideeën kwekerij aan de Afobakka weg Suriname ingepikt

Geplaatst

op

Ngadimin

De familie Ngadimin die aan de Afobakkaweg in Suriname 20 hectare grond in cultuur heeft gebracht deed op een dag de ronde op hun perceel en zag dat er grenspalen waren aangebracht. Het bleek dat hun perceel in concessie uitgegeven was. Dit werd in een filmpje op facebook naar voren gebracht.

de familie heeft vanaf het jaar 2015 een beschikking voor de grond voor de duur van veertig jaar. De familie plant op het baanzand dat daar ligt van alles en nog wat zoals orchideeën en allerlei vruchtbomen. De familie ging naar de Districts Commissaris en naar de Politie. Het bleek dat hun grond in concessie was uitgegeven aan een zekere heer Mohan om zandafgravingen te doen. Bij de uitgifte van concessies moet er eerst om advies worden gevraagd bij de Geologische Mijnbouwkundige dienst gaf mevrouw Ngadimin aan. De concessie van de heer Mohan, groot tweehonderd en vijf en negentig hectaren, werd op 15 juli 2020 rond het aantreden van de nieuwe regering, getekend door de toenmalige Minister Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen.

Het is niet te begrijpen voor de familie Ngadimin dat er geen onderzoek is gedaan naar de status van de grond;of die vrije domein was of niet. Het is onvoorstelbaar dat hun grond is weggegeven. Dit zal moeten worden teruggedraaid. De heer Ngadimin vraagt zich af hoe men zo dicht bij de stad grond uit geeft voor zand afgravingen. “Wanneer stopt de grondroof?” is ook de retorische vraag. – culturu.com

12 Reacties
12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
vrijdag 21 augustus 2020 09:11

Het gaat maar door.
Ik denk dat er geen land in de wereld is waar het zo een corrupte rotzooi is.
Werkelijk alles zit hier fout.
Ik hoop zo dat er bergen geld terug komt en alles wat er weg gegeven is of op onwettelijke manier verdwenen en verkocht weer door de rechter terug gevorderd zal worden.

Lisa
vrijdag 21 augustus 2020 09:29

1 manier alles terug vorderen blij dat er nog geen burgeroorlog in Suriname is. Want zo zijn ze er niet ver naast.

Zwartje
vrijdag 21 augustus 2020 10:18

Vreselijk wat paars heeft gedaan

Pawiroredjo Hendrik
vrijdag 21 augustus 2020 13:14

Als de familie Ngadimin sedert 2015 de beschikking reeds bij zicht en ook bij de Glis is ingeschreven; Dan kon de toenmalig minister van Natuurlijke hulpbronnen op 15 july 2020 niet aan derden toereikend.

Lunes Armand
vrijdag 21 augustus 2020 20:16

Hai mi boi!! Er zal nog veel meer boven water komen drijven. Mensen die hun mond vol hebben gehad van hoe eerlijk ze zijn en waren, zullen aan de schand paal worden gehangen. Zaken moeten zonder aanziens des persoon worden onderzocht en berecht waar nodig. Partij loyalisten of niet allen moeten ze voor de rechter verschijnen waarvoor ze in de fout zijn gegaan. Macht hebben is 1. ermee weten om te gaan en positief gebruiken is een 2e. God en Joos alleen weten wat er allemaal niet betaalt is om dit stukje grond te krijgen. Laat de heer Mohan komen… Lees verder »

Frantz
vrijdag 21 augustus 2020 20:53

Zoals dhr. Mohan zijn er meer ondernemers in Suriname die hebben gestolen en nog steeds stelen van de Staat.

M.williams
zaterdag 22 augustus 2020 11:04

Dit is typisch vies werk ze zijn corrupt weet er veel van heb veel gezien

Harco
zaterdag 22 augustus 2020 13:52

Het volk van Suriname heeft geen idee wat de afgetreden boeven bende allemaal heeft veroorzaakt!
Eén en al fraude, diefstal en oplichting! Zonder pardon deze oplichters achter slot en grendel plaatsen.

Dolf
zaterdag 22 augustus 2020 15:22

Ik vraag me af of dit de bisschop van Suriname werkelijk is die deze prangprang (rommel)heeft geschreven bent u politicus of een apostel van satan laat ons dat weten

Rama
zaterdag 22 augustus 2020 18:02

Nog een uitvloeisel v.d. paarse puinhoop. Niet alleen de paarse puinhoop moet opgeruimd worden maar ook de paarse bende die schuldig is aan het veroorzaken van de puinhoop verdient het om permanent opgeruimd te worden. Dit in het belang van een goede toekomst voor SU. Als de rechtstaat en grondwet daarvoor eventjes opgeschort moeten worden dan zou ik daar geen probleem mee hebben.

Peter
dinsdag 25 augustus 2020 20:54

Mijnheer Mohan deugd ook niet, hij moest toch geweten hebben wat er op dat perceel gebeurde.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Peter
Jimmy
maandag 31 augustus 2020 10:25

Hoe kan grond dubbel worden uitgegeven?
HOE KAN DAT?
En geen vinger wijzen !!!!
De laatste toezegging zal moeten afhaken.
Simpel!Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen