donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
5
(2)

Opwarming protestgolf Organic: Weg met Chan

lees ook ...

Zaterdag is de kick- off van de tweede protestgolf geweest bij Kwakoe wat nauwelijks 500 mensen op de been bracht.  Vanaf de toelichting van de demonstratie op de 597  Organic Facebookpagina in de life persconferentie gaf Organic team de bemoediging aan protesteerders: kom, neem andere mee, al zijn er nu niet veel mensen. We moeten uiten wat het volk wil en dat is: Weg met Chan!

Nieuwe strategie

Het Organic team op de persconferentie bestond uit Marleen Cameron, Maisia Neus en Raoul Hellings en die vertelden dat Organic twee dingen gaat veranderen omdat de regering niet verbetert. Organic gaat nu voor strijd om de regering Santokhi Brunswijk (in de volksmond Chan en Brunsie) te laten aftreden en waarna een interim kabinet kan komen.                                                                                                              Voortaan zullen ook politieke partijen en vakbonden een podium krijgen, Organic zal facilitator zijn van alle personen en organisaties die protesteren tegen de regering.

Er werd ook tijdens de persconferentie duidelijk uitgelegd dat de leden van Organic team geen politieke ambities hebben. Organic is een beweging, een movement die bestaat uit mensen die grote liefde hebben voor Suriname en alle Surinamers, wat ook hun leeftijd, etniciteit of religie is.

Organic team wil nog decennia lang voortleven en dienen als klokkenluider, als waakhond en klankbord voor Suriname. Daarom dat zij ook de wet Openbaarheid van Bestuur aangenomen willen hebben, zodat corruptie bestrijding een feit kan worden.

Kick-off 2e serie protesten

Tijdens de protestmanifestatie hebben verschillende mensen uit Commewijne, Marowijne, Coronie en Brokopondo hun teleurstelling en ontevredenheid over de regering kunnen uiten. Chan heeft zoveel beloofd, dat er geen IMF zou komen bijvoorbeeld, maar het kwam er wel evenzo verhoging van de valuta koersen. En het volk lijdt eronder. Dat er geen corruptie en regelarij zou zijn, zei hij, maar hij regelde vervolgens tientallen functies voor familieleden en vrienden. Ook Brunswijk doet daar flink aan mee.

Discriminatie

Er wordt ook gedaan of er alleen deskundigen zijn die op Chan of Brunsie lijken, ieder andere Surinamer is uitgesloten van beleidsfuncties, op een enkele na voor moy moy , voor de schijn. Tijdens de verkiezing sprak hij van de Srana Bromki Dyari die de VHP zou zijn. Verder zijn alle prijzen verhoogd van eerste levensbehoeften, van water, licht, telecommunicatie en benzine.

Sergio Gentle van Organic herkende wraakzucht (rancune) in het feit dat hij een Hellings als hoofdinspecteurs eerst buiten functie worden gesteld en daarna worden geschorst omdat zij deel uitmaken van Organic. Dit gaan zij juridisch bevechten en brengen het verder niet als volks probleem naar voren. ( Wordt vervolgd)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpwarming protestgolf Organic: Weg met Chan