woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Opvang corona besmette arrestanten nu aan de Keizerstraat

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

Arrestanten die Covid-besmet zijn zullen aan de Keizerstraat worden ondergebracht. Dit cellenhuis wordt in gereedheid gebracht. Na het opstootje van dinsdag, waarbij gedetineerden uit onvrede met de plaatselijke situatie vernielingen hadden aangericht in het cellenhuis van Bureau Nieuwe Haven, wordt Nieuwe Haven volledig ontruimd.

Een deel van de arrestanten wordt overgeheveld naar één van de penitentiaire inrichtingen en wordt de rest overgeheveld naar andere politiecellenhuizen, zegt politiecommissaris Henry Seedorf. Gedetineerden kwamen dinsdag in opstand, omdat volgens hun de autoriteiten niet serieus omgingen met de coronabesmettingen in het cellenhuis.

Zeker 25 arrestanten waren positief getest op het longvirus maar werden niet geïsoleerd van de rest van de populatie. Andere gedetineerden vreesden daardoor ook besmet te zullen raken en kwamen toen in opstand. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de besmette gedetineerden zouden worden ondergebracht in het cellenhuis van politiebureau Houttuin.

Het personeel van die post weigerde echter mee te werken aan de opvang uit vrees ook besmet te kunnen raken. Naar hun oordeel waren de faciliteiten voor opvang van geïnfecteerde personen ongeschikt. Seedorf oriënteerde zich ter plekke en constateert dat daar inderdaad niet geschikt is voor opvang van besmette gedetineerden.

Er is sprake van ruimten met een slechte ventilatie. Als tweede optie was het cellenhuis van politiepost Flora, maar ook die bleek ongeschikt. De ruimte waar arrestanten konden luchten is namelijk na een uitbraakpoging volledig afgesloten waardoor ook daar sprake is van een ventilatieprobleem.

Nu is besloten dat het cellenhuis Keizerstraat volledig ontruimd zal worden om besmette arrestanten te kunnen accommoderen. Hier kan een betere management van de populatie plaatsvinden zegt Seedorf, omdat daar vier afzonderlijke vleugels zijn. Er kunnen ongeveer 80 gedetineerden worden ondergebracht. Enkele sanitaire voorzieningen moeten nog worden gerepareerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpvang corona besmette arrestanten nu aan de Keizerstraat