dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
5
(1)

Opstelschrijfwedstrijd rond 160 jaar Keti Koti

lees ook ...

Lijk ondernemer A.A opgegraven

Het lijk van de ondernemer A.A (52) is aan de Rijsdijk opgegraven door de Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing. Hij is vermoedelijk beroofd en vermoord. De man was sinds 2 juli vermist. De...

De Henri Frans de Ziel Stichting organiseert in samenwerking met de Nationale Commissie jubileumjaar een landelijke opstelwedstrijd voor VOJ-scholieren in de leeftijdsklasse van twaalf tot vijftien jaar, in het kader van 160 jaar afschaffing Trans-Atlantische slavernij en 150 jaar beëindiging staatstoezicht. De winnaars zullen geldbedragen winnen van 6000, 4000, en 2000 in Surinaamse dollars voor de eerste tot en met de derde prijs.

Men heeft tot 30 juni de tijd om het opstel van 500 tot 550 woorden  te mailen naar wijsurinameschrijfwedstrijd@gmail.com . Men hoopt een WhattsApp nummer ter beschikking te stellen.

De launch was in Naks. Aanwezig waren voorzitter Siegmien Staphorst en Stanley Dijksteel, ondervoorzitter van de Nationale Commissie Jubileumjaar. Staphorst drukte de jongeren op het hart om gedegen onderzoek te doen naar de geschiedenis van slavernij, contractarbeid en andere groepen die naar Suriname zijn gekomen. Het is goed om zelf de waarheid zelf te achterhalen. Zij hoopt hen te prikkelen constant onderzoek te doen.

“Het gaat er vooral om dat ze meehelpen denken over hoe Suriname er morgen uit zal zien. Zij zullen het roer van het land over moeten nemen en hoe prettig zal het zijn als zij zelf de samenleving ook begrijpen”, zegt de voorzitter van Henri Frans de Ziel Stichting.

Op de C.R. Froweinschool is er een wedstrijdposter en regels overhandigd aan de schooldirecteur en vier leerlingen gekleed in culturele kleding (Chinees, Hindostaans, Marrons en Javaans). Toen werd de schrijfwedstrijd een feit. Het thema van de wedstrijd is getiteld ‘Inheemsen, slaafgemaakten, immigranten en wij’.

Op 14 juli wordt de uitslag bekendgemaakt. De vijf beste verhalen zullen via een spreekbeurt worden gepresenteerd. Het kabinet van de president heeft een extra SRD. 5000,- ter beschikking gesteld voor de winnaar.

Bron Foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpstelschrijfwedstrijd rond 160 jaar Keti Koti