Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Opsporingsbevel Robert Paul Putter

Geplaatst

op

Jus

De Nederlander Robert Paul Putter wordt door de politie gezocht in een opsporingsbericht dat vandaag is uitgebracht. Putter zou beleidsadviseur van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en van ex-minister Hoefdraad van Financiën zijn geweest. Zijn naam wordt ook genoemd in het schandaal bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Naar verluidt zou hij directeur zijn geweest in bedrijven van SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto en zaken met hem hebben gedaan. Zo zouden zij staatspanden in opdracht van Hoefdraad hebben verkocht aan een stichting.       

Eerder deze maand werd er een opsporings bericht geplaatst voor ex-Minister van Financien en Oud-Governor van de CBvS Gillmore Hoefdraad die nog voortvluchtig is. Nog eerder werd voor de verduistering van landsgelden aangehouden en in verzekering gesteld, de laatste gewezen CBvS-governor Robert-Gray van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Angnoe alsook CBvS-directielid Faranaz Alibak­s- Hausil.  

Robert Paul Putter

Putter 299

Hieronder het opsporingsbericht

KORPS POLITIE SURINAME
Bestrijding Zware Criminaliteit
Forensische Opsporing.
Telefoon: 404022
O P S P O R I N G

De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de verdachte met de volgende personalia:

—————————————- PUTTER, ROBERT PAUL—————————————-

Geboren op 17 mei 1949 te Amsterdam, laatst gewoond hebbende aan de Condorstraat nummer 104 te Paramaribo.

PUTTER, ROBERT PAUL, voornoemd wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan Medeplichtigheid aan overtreding van de Anti Corruptiewet; Overtreding wet Moneylaundring; Deelneming aan een Criminele organisatie; Verduistering en Oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht.

S I G N A L E M E N T

GESLACHT……………………………………………MANNELIJK

ETNICITEIT……………………………………………OVERIGE
HUIDSKLEUR……………………………….BLANK

HAARDRACHT………………………………SLUIK

POSTUUR…………………………………….SLANK

LENGTE………………………………………1.87M
Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt verzocht om contact te maken met de Afdeling Fraude op de telefoonnummers 08963827; 08563597, de Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

Paramaribo, 03 september 2020,
De procureur generaal bij het Hof van Justitie in Suriname

namens deze,
De inspecteur van politie 1e kl,

(M. PINAS)

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nelix
zondag 6 september 2020 06:27

Opsluiten. In Suriname komen stelen. Amsterdam is al rijk wat kom je hier doen. Opsluiten. De bak in jij. Suriname is geen pot met honing

Rika de jong van amsbergen
zondag 6 september 2020 16:14

Hij is als beleidsadviseur aangenomen bij de Bank
En als BOEFDRAAD zo corrupt is Wat hadden jullie dan verwacht.?
Dit is wat jullie hadden kunnen verwachten. Medeplichtig.Dat doet er helemaal niet toe wat vr bevolking persoon ht is.Het gaat over de feiten die gepleegd zijn.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen