vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
0
(0)

Opsporing Wang voor overtreding ‘houtwetten’

lees ook ...

President en First Lady vieren feest met Javanen en Inheemse...

In verband met de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 132 jaar Javaanse Immigratie was er gisteren een bijeenkomst in het Presidentieel Paleis waar regeringsleden, DNA-leden, persone...

Wang wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, valsheid in geschrift, verduistering en oplichting. De 37-jarige vrouw heeft de wetten tegengaan smokkelen, bosbeheer, uitvoerrecht op hout, economische delicten, alsook de Houtuitvoerwet overtreden.

Xuili Wang wordt gezocht door de justitiële autoriteiten. Van de 37-jarige vrouw werd woensdag opsporing gelast door de procureur-generaal. De voorlichtingsdienst van de politie heeft eerder aangegeven dat de vrouw heeft gewoond aan de Anton Dragtenweg 131. Toch is er geen exact woonadres van haar volgens de informatie.

Xuili Wang is Chinees, lichtbruin van kleur, heeft sluik haar, en is slank van postuur.  Het is onduidelijk of haar opsporing te maken heeft met de verijdelde illegale uitvoer van 988 houtblokken op 23 april.

Het voorlopig onderzoek toont  meerdere personen en instanties die betrokken zijn bij de smokkelpoging. Minstens dertien douaniers hebben hand- en spandiensten verleend, maar vermoed wordt dat ook politieagenten en controleurs van SBB betrokken zijn. De laatste ontwikkeling in deze zaak kwam zaterdag. De rechter in kort geding  wees een vordering van bedrijf S. af, waardoor de openbare verkoop van de 988 houtblokken kan plaatsvinden, ondanks het strafrechtelijk onderzoek nog gaande is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpsporing Wang voor overtreding 'houtwetten'