maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Oproep tot vaccinatie van Mangre aan leerkrachten

lees ook ...

Quiz ivm Consumenten Bewustwordingsdag

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert in het kader van de Wereld Consumenten Rechten Dag (WCRD) die jaarlijks wordt herdacht, bewustwording...

Vandaag krijgen leerkrachten van Paramaribo, Wanica en Commewijne een ‘covidspuitje’ toegediend. Van 9 uur ‘s morgens tot 2 uur in de middag zullen op het terrein van het Ewald P. Meyer Lyceum, de onderwijsgevenden én hun ouders tegen het coronavirus worden gevaccineerd. Hoe meer leerkrachten gevaccineerd zijn, hoe eerder de scholen normaal open kunnen gaan. “Twijfel niet, wees niet bang, kom je beschermen,” roept Reshma Mangre de onderwijsgevenden op.  Mangre is Assembleelid en voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS). Zij heeft die stap al genomen.

Dit initiatief komt  van BvL en ALS.  Het is donderdag vorige week begonnen, volgens Mangre. “We zijn begonnen in Saramacca,” zegt zij. “Voor vandaag is gepland Commewijne, Paramaribo en Wanica. Maar natuurlijk worden de onderwijzers die in een ander district werken en hier in de stad zijn, zoals van het binnenland, ook meegenomen. Uiteindelijk moeten we weten hoeveel leerkrachten er zijn gevaccineerd om de scholen straks weer normaal open te laten zijn. Nu de scholen gesloten zijn is het een mooie kans om de leraren te vaccineren.”legt de voorzitter uit.

“Alle leraren die tot nu toe gevaccineerd zijn hebben dat vrijwillig gedaan,” maakt Mangre duidelijk. “Niemand wordt gedwongen.” De oproep geldt niet alleen voor de leden van BvL en ALS, maar voor leerkrachten op alle niveaus, benadrukt ze. Samen zijn er dan in totaal ruim 10.000 actieve onderwijsgevenden geeft de bondsvoorzitter aan. “Ik begrijp dat niet iedereen gaat komen, omdat er nog veel twijfels zijn,”  geeft zij toe. “Maar ik druk ze op het hart om niet bang te zijn. Bescherm jezelf, bescherm je dierbaren, bescherm ook de kinderen op school.”

De leerkrachten hebben groen licht van het ministerie van Volksgezondheid gehad om ook hun ouders direct mee te nemen. Hierdoor worden nog meer personen uit de kwetsbare groepen bereikt.  Mangre is op 6 april gevaccineerd. “Ik kijk uit naar de tweede dosis op 15 juni,” geeft ze aan. “Dan ben ik helemaal beschermd. Men hoeft echt niet bang te zijn. Neem het prikje. Vooral nu met al die stijgende covidgevallen.” Zo luidt de oproep van Mangre.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOproep tot vaccinatie van Mangre aan leerkrachten