zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Oproep tot stopzetten van woekerwinsten op tweedehandse banden door ECD

lees ook ...

Women in Business wil cosmetisch laboratorium

Locale cosmetica is in winkels te koop. Een aantal ’producenten’ beginnen met een product na het bekijken van een youtube filmpje zonder formule. Deze mensen moeten volgens de stichting Women in Busin...

De Economische Controle Dienst (ECD), onder leiding van Pertap Goerdayal, heeft aangekondigd dat tweedehandse autobanden, die momenteel voor gemiddeld SRD 700 en meer verkocht worden bij bandenzaken, niet meer dan SRD 300 mogen kosten. Dit werd bekendgemaakt in een videoboodschap van de ECD, die deze week is gestart met inspecties bij bandenzaken. Goerdayal benadrukt dat er sprake is van woekerwinsten, waarbij tot SRD 1,3 miljoen per container wordt verdiend.

Volgens Goerdayal worden tweedehandse banden in Nederland verkocht voor Euro 2 per stuk, en importeurs beweren dat er 3100 banden in een container passen, maar in werkelijkheid worden er meer banden in elkaar gestapeld. Hij wijst erop dat tot aan de haven in Paramaribo de kosten voor een container met banden ongeveer SRD 494.000 bedragen, wat neerkomt op SRD 160 per band.

Naar zijn berekening moeten daar nog transport- en arbeidskosten, nutsvoorzieningen en een winstmarge van 20% voor de bandenzaak bijgeteld worden, wat resulteert in een maximale prijs van SRD 300 per band. De ECD heeft ook actie ondernomen tegen een bandenzaak aan de Koningstraat, die gesloten is wegens het ontbreken van een geldige vergunning.

De ondernemer is opgeroepen om morgen met alle benodigde documenten te verschijnen. Goerdayal benadrukt dat de ECD ondernemers niet vijandig wil benaderen, maar hen juist wil ondersteunen en begeleiden. Hij meldt dat de ECD met vijf eenheden dagelijks, inclusief in het weekend, op het terrein actief is, met als uiteindelijk doel het beheersen van de prijzen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOproep tot stopzetten van woekerwinsten op tweedehandse banden door ECD