Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Oproep tot protest demonstratie in Suriname op maandag 17 augustus aanstaande

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 15 At 20.28.18

Benoemingen van personen in de functies van districtscommissaris (dc), leden van de raad van commissarissen (RvC) en andere top functies, heeft tot gevolg, uiting van ontevredenheid binnen de VHP, de ABOP, de NPS alsook onder Surinaamse samenleving.

Het begon allemaal met het aanblijven van districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust. De overige 18 zijn vervangen. De beëdiging heeft vrijdag in de Congreshal plaats gevonden.

Er is nogal wat kritiek op bepaalde personen die tot DC zijn benoemd. Na de benoeming is er geen persmoment geweest, waardoor journalisten geen vragen konden stellen en het is nog niet duidelijk wie over welk district de leiding zal hebben.

Via de sociale media wordt momenteel heftig opgeroepen om op maandag 17 augustus te gaan protesteren bij het regeringsgebouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Er wordt opgeroepen voor protest tegen de handhaving van Mike Nerkust en het door de nieuwe regering van Suriname, aantrekken van NDP’ers binnen de verschillende structuren.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nelson
zondag 16 augustus 2020 05:07

Deze nieuwe regering is slap. Duidelijk dat shantoki geen ballen heeft. Niet geschikt om deze zware taak op zich te nemen. Hij durft niet duidelijk te zeggen… oud naar huis alle nieuwe mensen op de posten. Hij durft geen verantwoording te nemen. Zwak optreden Suriname heeft een sterkere slimme leider nodig

Isdatzo
zondag 16 augustus 2020 11:18

De nieuwe President zit er net. Wat wille jullie dan, dat jij wat Bouterse in 10 jaar kapot heeft gemaakt , hij in 3 weken opbouwt?. Kom op zeg, even normaal doen, geef die man de kans. Hij is bezig en hij zal steeds een stap verder komen. Dus niet meteen gaan janken als je je zin niet krijgt. het beest is er ook nog en kan ook nog wat tegen stemmen hebben om alles te vertragen. Het mooiste zou zijn als het Beest in de gevangenis zit of al gevlucht was net als Boefdraad. Ik denk dat het goed… Lees verder »

Kwasi
zondag 16 augustus 2020 13:56

Nelson , de regering zit nu 4 weken. Er is een probleem met die benoemingen, veroorzaakt door de VP. Zelfs leden van zijn eigen partij zijn tegen. Van DC Nerkus is al terug gedraaid. Nu die andere nog. In een coalitie heb je elkaar nodig en de P heeft het niet makkelijk met de VP. De VP is teveel bezig met zijn eigen ambities en verliest daardoor het coalitiebelang en dus het algemeen belang uit het oog. Als de VP ooit P wil worden kan hij beter het algemeen belang voorop stellen en volop de doelen en beloften van deze… Lees verder »Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen