zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Oproep tot natuurbehoud en milieubeustzijn op Earth hour 2022

lees ook ...

Santokhi pleit voor ontwikkelingslanden tijdens G77+China Le...

Op zaterdag 2 december 2023, tijdens de G77+China Leadership Summit in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), brak president Chandrikapersad Santokhi een lans voor ontwikkelingslanden. De summit, ...

President Chandrikapersad Santokhi riep op tot saamhorigheid en milieubewustzijn, natiebevordering en natuurbehoud tijdens Earth Hour op zaterdag 26 maart 2022. Het staatshoofd legde bij deze gelegenheid vooral de nadruk op het thema: ‘Let’s come together to take care of each other and the one home we all share.’

Earth Hour is een internationaal evenement, waarbij bedrijven en huishoudens gedurende een uur de verlichting en andere elektrische apparaten uitschakelen. President Santokhi bleef bij Earth Hour stilstaan als een dag om bewustwording te creëren en verbroedering te brengen in de samenleving.

Naast het feit dat het uitdoen van de verlichting een stukje energiebesparing oplevert, gaat het volgens de president ook om wat wij willen maken van onze natie, onze toekomst, onze biodiversiteit en ons milieu. President Santokhi merkt op dat mensen onzeker en onrustig worden wanneer het donker wordt en zoeken elkaar op. Saamhorigheid en elkaar beschermen zijn dan nodig voor het bevorderen van de eenheid en het versterken van de natie.

President Santokhi riep dan ook op tot samenwerken voor behoud van de natuur, bescherming van het milieu, de oceaan, bodem en de aarde. Hij meent dat wanneer er van binnenuit verlichting optreedt, wij als mens ook bereid zullen zijn met elkaar samen te werken en op een verantwoorde wijze omgaan met natuur, milieu en bos. Het staatshoofd toonde zich ingenomen met het feit dat Suriname, Panama en Bhutan de enige drie carbonvrije landen in de wereld zijn.

Hij voegde eraan toe dat Suriname haar recent ontdekte oliebronnen op milieuvriendelijke wijze gaat ontwikkelen en tegelijkertijd de overstap gaat doen naar groene energie. Het land verkrijgt momenteel extra én op natuurlijke wijze opgewekte energie vanuit de stuwdam. “Wij besparen daardoor geld en bevorderen tegelijkertijd de groene energie die we nodig hebben. Hetzelfde gaan we doen met zonne-energie projecten. Wij zijn al begonnen met de studie wat betreft windenergie,” aldus president Santokhi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOproep tot natuurbehoud en milieubeustzijn op Earth hour 2022