vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
3
(2)

Oproep Suriname: ‘Grond zoekt Boer’

lees ook ...

Miljoenen voor onderzoek in de wetenschap

Grote onderzoekprojecten worden gefinancierd voor de periode van vijf jaar. De staat heeft hiervoor 160,5 miljoen euro apart gezet. Demissionair minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap...

Vijfentwintig ondernemers in onder andere de veesector en akkerbouw zijn op oriëntatiebezoek in Suriname. Het bezoek is als antwoord op de oproep van Suriname: ‘Grond zoekt Boer’ op de gehouden Floriade Expo 2022, in Nederland. De groep is op 14 november in het land gearriveerd.

De ondernemers onder leiding van de initiatiefnemer Henk van Dam zullen een uitgebreid programma afwerken, dat bestaat uit gesprekken en ontmoetingen met Surinaamse counterparts. Daarnaast zullen zij ook verschillende plantages en districten bezoeken.

Er is in verband hiermee dinsdag een bezoek gebracht aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV), waarbij er van gedachten gewisseld werd. Tijdens dit onderhoud zijn vele vragen ter verduidelijking beantwoord door de minister en de LVV-directie.

De ondernemers hopen op een goede samenwerking met het ministerie, mochten zij besluiten in de nabije toekomst een productiebedrijf opzetten in Suriname. “Nederlandse boeren zijn altijd geïnteresseerd in mogelijkheden en Suriname is een zeer gastvrij land,” stelt Van Dam.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOproep Suriname: ‘Grond zoekt Boer’