maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(1)

Oproep aan president Santokhi: salarisachterstanden BLTO-leden eisen snelle actie

lees ook ...

Surinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden

Julian With, de gerenommeerde Surinaamse schrijver, psycholoog en criticus, is op woensdag 19 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Nederland. Een familielid bevestigde zijn over...

De Bond van Leraren in het Technisch Onderwijs (BLTO) dringt er bij president Chan Santokhi op aan onmiddellijk actie te ondernemen. Vrijdag stuurde de bond een brief naar de president waarin ze de situatie aankaartten waarin veel overheidsmedewerkers, waaronder leden van de BLTO, een maand lang zonder salaris moeten overleven omdat hun salaris is ingehouden.

De voorzitter, René Bilkerdijk, en de ondervoorzitter, Jenifer Ballo, hadden verwacht binnen enkele uren een reactie van de president te ontvangen vanwege de urgentie van de kwestie. In een tweede brief die vandaag is verzonden, betreuren ze het dat er nog geen antwoord is ontvangen.

“Mr. President, het is mensonwaardig om talloze overheidsmedewerkers, waaronder meerdere leden van de BLTO, een maand lang zonder inkomen te laten zitten. De bewering van uw minister Ori dat dit de schuld is van de werknemers zelf, zoals eerder gezegd, is onjuist. We hebben bewijs dat alle vereiste documenten tijdig zijn ingediend, inclusief verweerschriften,” aldus de brief aan de president. Deze documenten zijn ook naar het kantoor van de president gestuurd.

De BLTO eist dat de president onmiddellijk een oplossing vindt, bijvoorbeeld door de tussenkomst van een bankinstelling, om verder lijden en ellende te voorkomen. “We verwachten dat u ons informeert over de directe maatregelen die u heeft genomen. We rekenen op uw directe actie,” aldus Bilkerdijk en Ballo in de brief aan het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOproep aan president Santokhi: salarisachterstanden BLTO-leden eisen snelle actie