zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(1)

Oppositie vraagt om strafrechterlijk onderzoek Gabon affaire

lees ook ...

Brand verwoest kindertehuis Zout der Aarde

Een tragische brand heeft maandagmiddag het Kindertehuis Zout der Aarde, inclusief de peuter/kleuterschool Richel Jozef School, volledig verwoest. Hierdoor zijn 40 kinderen...

De fracties van BEP en de NDP in De Nationale Assemblee hebben een schrijven gericht aan de waarnemend procureur-generaal en gevraagd om een strafrechterlijk onderzoek in de Gabon-affaire.  Deze fracties hebben geen voldoening van de manier waarop de zaak in DNA is afgehandeld. De artikelen 14 en 58 van het Reglement van Orde voor DNA zijn hoogstwaarschijnlijk overtreden door Marinus Bee.

“De voorzitter van DNA heeft in strijd gehandeld met het Reglement van Orde, de Anticorruptiewet en het Wetboek van Strafrecht. Dit in gedachten houdend, vragen wij u een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de gepleegde handelingen door de voorzitter van DNA inzake deze onrechtmatige besteding”, aldus het schrijven.

Bee heeft op uitnodiging van Conservation International Suriname (CIS) eerder dit jaar  deelgenomen aan een kennisuitwisselingsbezoek in Gabon. Het was een volledig betaalde reis voor de voorzitter, maar hij ging met een delegatie, waaronder vier anderen buiten het parlement en nam wel geld op voor daggelden en overige kosten voor deze reis. Het blijkt later dat de uitnodiging ook bedoeld was voor twee ondersteunenden, die samen met de voorzitter mochten afreizen. Bij zulke uitnodigingen heeft het DNA normaal wel inzage, maar dit was niet het geval.

“Deze ontwikkeling is afkeurenswaardig en wordt met klem verworpen. Het is juist de verantwoordelijkheid van de leiding van DNA om erop toe te zien dat de procedures, wetten en conventies te allen tijde in acht worden genomen en nageleefd”, aldus Asabina en collega Parmessar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOppositie vraagt om strafrechterlijk onderzoek Gabon affaire