dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Oppositie tegen verhoging Omzetbelasting; samenleving al zwaar toegetakeld

lees ook ...

Opkomst job fair internationaal restaurant viel tegen

Hard Rock Café is in Londen opgericht in 1971, en telt nu wereldwijd meer dan vijftig vestigingen. De ontwikkelingen op het gebied van de olie- en gasindustrie heeft hun belangstelling gewekt voor Sur...

Assembleelid Patricia Etnel staat niet achter de verhoging van de Omzetbelasting van 10% naar 12%. Hoewel ze op eigen titel praat wil ze dat de regering met heel goede argumentatie moet uitleggen waarom de verhogingen wel moeten komen. Volgens het DNA-lid is de samenleving in 2020 al zwaar toegetakeld met vele verhogingen.

“Daarna zijn in een jaar weer zoveel verzwarende maatregelen gekomen. A no kan. Ook al heeft het IMF dat als eis gesteld. Waarom moeten alle verzwarende maatregelen in een jaar doorgevoerd worden, terwijl we als regering voor vijf jaar aanzitten”, vroeg Etnel zich af.

In het parlement is vrijwel de totale oppositie tegen de verhoging van de Omzetbelasting. In januari was deze belasting al verhoogd van 8 naar 10%. Waarom moet er nu weer een verhoging komen. “Houd deze verhoging aan”, is het advies van NDP-parlementariër Melvin Bouva.

BEP-fractieleider Ronny Asabina is ook tegen de verhoging. Hij vindt dat de bevolking steeds weer het gelag moet betalen. Asabina is ook bang dat de informele sector de 12% Omzetbelasting zal doorberekenen voor hun diensten, maar deze vervolgens niet zal overdragen aan de staat. “En hier wordt niet de overheid de verliezer, maar weer de burger.”

Veel volksvertegenwoordigers vrezen dat met de verhoging van de Omzetbelasting alle prijzen in de winkels weer zullen stijgen. Dit was het geval na de verhoging van de brandstofprijzen en de koersen. Ook coalitielid Evert Karto is bezorgd. “Ik ben bang dat de prijzen in de winkels ook gaan stijgen met 8 tot 10%. We kunnen het volk dit niet aandoen.”

Asiskumar Gajadien, voorzitter van de Commissie van Rapporteurs, zegt dat hervormingen nodig zijn, willen we zo snel mogelijk inkomsten genereren uit de informele sector. “Om weer een gezonde economie te krijgen, moeten er lijnen getrokken worden die pijn doen. Alleen dan kan je de economie weer gezond maken.” De verhoging van de Omzetbelasting is een van de eisen in het IMF-programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOppositie tegen verhoging Omzetbelasting; samenleving al zwaar toegetakeld