maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Oppositie fracties Surinaams parlement initiatiefnemers Anti Fraude Platform

lees ook ...

Openbaar Ministerie gaat samenwerken met Conservation Intern...

Met de ondertekening van het memorandum of Understanding zullen het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation Internationale (CIS) samenwerken aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suri...

Drie fracties van Surinaamse oppositiepartijen in De Nationale Assemblee (DNA) hebben het initiatief genomen om een Anti Fraude Platform op te richten. Volgens de fracties van de Nationale Democratische Partij (NDP), de Nationale Partij Suriname (NPS) en Broederschap voor Eenheid in Politiek (BEP) is het de bedoeling om alle politieke organisaties in Suriname die voornemens zijn om te participeren aan de Algemene Vrije en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2025, parlementair zowel buiten parlementair, uit te nodigen voor deelname aan dit Platform.

Het platform zal vermeende fraude gevallen signaleren, die bij gedane veldonderzoeken zijn tegengekomen. Het gaat onder andere om gevallen waarbij meerdere personen ten onrechte op adressen zijn geregistreerd. De bedoeling is om de geconstateerde vermeende fraude gevallen onder de aandacht te brengen van de regering die belast is met de organisatie van de verkiezingen en de commissie in DNA die toezicht zal uitoefenen op de handelingen van de regering.

Verder zal dit Platform zich bezighouden met alle gesignaleerde gevallen van vermeende fraude, bijvoorbeeld bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, op de kiezerslijsten, de dag van de stemming en bij de telling van de stembiljetten. De initiatiefnemers doen een beroep op de politieke organisaties, alle maatschappelijke groeperingen en overige delen van de samenleving om zich aan te sluiten bij het Anti Fraude Platform, om te zorgen voor eerlijke en transparante verkiezingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOppositie fracties Surinaams parlement initiatiefnemers Anti Fraude Platform