dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Oppervlakte waterzuiveringsproject binnenland Suriname

lees ook ...

Minister Somohardjo beëdigt nieuwe leden van hoofdstembureau...

Op 18 juli 2024 vond in het Lalla Rookhgebouw de installatie en beëdiging plaats van de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van alle tien hoofdstembureaus. De beëdigi...

De tweede fase van het oppervlaktewaterzuiveringsproject voor het binnenland van Suriname is van start gegaan.Vijftien dorpen, verdeeld over het Tapanahoni- en Boven-Suriname gebied, inclusief het dorp Witagron, zullen van 13 oppervlaktewater zuiveringsinstallaties worden voorzien.

In fase 1 zijn door BOSAQ 5 dorpen van oppervlakte water zuiveringssystemen voorzien. Hiermee komt Suriname dichter bij doel 6 van de Sustainable Development Goals (SDG’s) dat schoon en veilig drinkwater proclameert.

Op donderdag 14 september vond in dit kader een informatie- en uitwisselingsbijeenkomst plaats tussen de directie en staf ‘Water’ van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en het projectteam onder leiding van de organisatie BOSAQ. Bij deze samenkomst zijn diverse presentaties verzorgd en is er discussie gevoerd om structuren en techniek inzichtelijk te maken.

Op deze bijeenkomst werd onder andere het waterbeleid besproken. Ook is ingegaan op de technische aspecten van de op te zetten oppervlakte waterzuiveringssystemen en het cruciaal belang van duurzaam beheer. De lessons learned uit fase 1, het pilotproject, zijn eveneens besproken.

De financiering voor fase twee van het oppervlaktewaterzuiveringsproject is tot stand gekomen door tussenkomst van BOSAQ middels een lening bij de KBC bank in België voor een bedrag van euro 3.2 miljoen. Ook is door de Vlaamse overheid een subsidie gegeven van euro 2.5 miljoen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOppervlakte waterzuiveringsproject binnenland Suriname